Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Wow, szép kis vita kerekedett a kontroller-egér-csalás-nem csalás tengelyen. Ha kikeresnénk a leggyakrabban elhangzott mondatokat a fórumban, biztos, hogy ott lenne a harmadik helyen a "Nem a periféria játszik helyetted.", közvetlenül a "Witcher 3 UK változata tartalmaz magyar feliratot." és a "Nektek is hangos a PS4?" után. És ezzel mélyen egyetértek.

    Egyébként egy kósza kérdés azokhoz, akik a mellett harcolnak, hogy ez bizony csalás, extra előny satöbbi: ti milyen ligában játszatok? Mert a konzolos multi FPS az délutáni lazításnak jó, de aki komolyabban, versenyszinten satöbbi tolja, az úgyis PC-n fogja maximum feletti beállításokkal egyedileg súlyozott egérrel. Ezeknél a modern FPS-eknél már rég nem az számít, hogy az eléd beugró ellenségre hány ezredmásodperc alatt rántod rá a célkeresztet és lősz neki harmadik szemüreget, hanem az, hogy taktikusabb legyél, és gondold meg, hogy akkor most merre is fogsz bevetődni a tank elől. A Battlefield és a CoD abszolút casual multi, a szó legpozitívabb értelmében. Nem kell sokat agyalni, lassan mész előre, és ha nem vagy teljesen béna, még érhetsz is el valamilyen emberi eredményt. Az esetek 90%-ban úgyis hátulról fog kiszedni egy camper, vagy egy másik játékos, aki úgy halad, mint te. Az ugrálós - maximum reflexes éra véget ért valahol az UT2003 és Quake III környékén (oké, a CS:GO-hoz még kell skill).

    Ezért nem is értem, hogy mi a probléma. Nem halál mindegy, hogy mivel játszik a másik? A fentiek mellett úgyis az aim-assist megy, szerencsétlen egeresnek meg azzal is meg kell küzdenie. Igazi előnye az egérnek egyedül a fordulásban van, egy lépcsőházban például valóban eldöntheti a küzdelem kimenetelét, de amúgy nem hiszem el, hogy hirtelen bármilyen bénából 50:0 K/D-s vagányt varázsolni a meccs végére. Ha pedig valóban számít nektek az a pár ezredmásodperc előny, amit ő élvez, akkor váltsatok PC-re, mert az már bőven túllép a konzolos FPS szinten. Persze mindez csak szerintem.

    “The wha-"

Új hozzászólás Aktív témák