Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz fecus #2865 üzenetére

    Megpróbálom programozóról, felhasználóra fordítani, hogy értsd. :) Remélem, hogy sikerül a helyes fordítás. Tamás azokat a funkciókat tudja beépíteni a Robotba, amikre az Android dokumentáció alapján lehetőség van. Viszont vannak olyan lehetőségek, amik nincsenek dokumentálva és vannak olyanok, amiket nem az Android, hanem a készülék (vagy a benne levő SOC) gyártója tesz elérhetővé. A Robotban a definiált lehetőségeken kívül, mind fogadó, mind pedig küldő oldalon rendelkezésre állnak üres "űrlapok". Ha egy ilyet kitöltesz a megfelelő adatokkal (vagyis közvetlenül Androidul definiálsz egy olyan utasítást, ami az Android dokumentációban nem szerepel, de a Te készüléked képes küldve, vagy fogadva értelmezni), akkor a Robot azt tudja kezelni függetlenül attól, hogy nincs a menüjében rá lehetőség. Miért írom ezt? Mert pl.:
    1. A Gravitybox -ban láttam opciót fényerőértékek módosítására.
    2. Gravityboxos utasítást láttam már Taskerben definiálva. Ha ezt a Tasker tudja, akkor a Robot is.
    3. Ha a Robot ezt tudja, akkor ahhoz parancsikon is rendelhető.
    4. A Gravitybox egy modul, ami az Xposed framework alatt fut. Van egy másik modul, az Xposed Additions. Ezzel át lehet programozni a hardvergombok funkcióit (én a dedikált kameragombomból faragtam zseblámpa kapcsolót és screenshot gombot :) ). Tegnap megnéztem az Additions pro -t és abban van arra lehetőség, hogy a hangerőgomb, az eredeti funkciója helyett, mondjuk parancsikont indítson. Ha ezeket a megállapításokat összerakod, akkor....
    Aztán az is lehet, hogy nincs szükség parancsikon közbeiktatásra, hanem az Xposed Additions közvetlenül is meg tudja hívni a szükséges robotparancsot, de ennyire már nem mélyedtem bele a nyomozásba.
    Szvsz. Tamás szándékosan (és rutinosan) nem úgy fogalmazott hogy nincs ilyen lehetőség, hanem úgy, hogy nem tud ilyen lehetőségről. Mert lehet, hogy van, csak melósabb, mint rábökni a Robotban egy menüpontra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák