Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    addikt

    Miért van az, hogy a laptop alkatrészek nagyobb volumenű adásvételével foglalkozó árusok akkor is teljesen hülyének és szakmailag inkompetensnek nézik az embert, ha amúgy teljesen egyértelműen leírja nekik az ember hogy mit szeretne?

    ez már a harmadik ilyen amibe belefutok. egy nyomorult Atheros wifi kártyát keresek a nyomorult laptopomba ami tud dual bandet és legalább 2x2 antennakonfigurációt, és nem kell neki binary firmware. MÁS PARAMÉTER NINCS, ugyanis vagy meg tudom oldani, vagy egyszerűen csak nem szempont. listám is van a wifi chipekről amik teljesítik ezeket, nem várom el hogy az eladó tudja hogy melyik kártya működéséhez kell firmware Linux alá, nyilván nem szokott ez kérdésként felmerülni, ezért iselőztem be a dolgot azzal hogy utánanéztem.

    ehhez képest az első eladó akivel beszéltem kioktatott hogy ne akarjam lecserélni az intel centrino kártyát a thinkpademben (felajánlottam az eredetit beszámításra röhejes összegért) mert hogy unauthorized device és nem fog vele működni meg különben is az a legjobb, minek akarom lecserélni...

    sügerem, egyrészt coreboot van a laptopon, szóval nincs kompatibilitási probléma, már most egy gyárilag nem támogatott Atheros kártyával használom, másrészt nem azt kérdeztem hogy szerinted jó-e a gyári kártya hanem hogy van-e olyan kártyád amit keresek. ezeket meg hadd tudjam már jobban, köszi.

    a második egyszerűen közölte velem hogy olyan kártyák nem léteznek amiket én írok. nyilván nem, mert ezek nem kártyák hanem a rajta levő wifi chipek neve, de ha úgy egyszerűbb megnézek párat hogy milyen néven futnak ezek a kártyák, csak ezt nem annyira szeretném mert egy kártyát már beszoptam hogy nem azzal a chippel volt szerelve amire a kártya neve utalt. ő konkrétan elküldött hogy ne szórakozzak vele és ne raboljam az idejét. mondom jó, ha nem kell a pénzem ne erőltessük.

    a harmadik meg sztem jó szándékú volt csak nem egészen értette hogy pontosan mit akarok, mert ő is laptop típust kért. mégmindignemlényeges, amik lényges szempontok azokat leírtam, ha ez alapján nem tudsz keresni akkor írd azt, segítek megtalálni és megoldani, csak ne nézzük hülyének egymást

    kezdem azt érezni hogy nem fogom megúszni ezt a beszerzést ebay nélkül, pedig szerettem volna a hazai használtpiacról venni. tökömtele az egésszel, szerintem nem kérek bonyolultat és nem várom el az eladóktól hogy tudják ezeket fejből vagy hogy macerás munkával utánajárjanak.

    [ Szerkesztve ]

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák