Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz opr #98664 üzenetére

    "hogy bizonyos szintig minel feljebb mesz arban, annal kisebb a valoszinusege az ilyen nimandoknak"- na igen. Ha pedig lefelé mész egy idő után kötelező átveréseknek lesz az ember kisgazdája.

    Emlékszem mikor (az ingyen de azonnalból már ismert) Tivadar cimborám, a legnagyobb VGA drágulás kellős közepén is váltig tagadta, hogy VGA drágulás van. Pontosabban azt mondta, hogy sokan árat emeltek, de tök mindegy, mert ha ügyes vagy ugyanúgy szotyiért van a VGA. Aztán 1-2 naponta küldözgette nekem a nyilvánvalóan full átverés hirdetéseket, hogy a saját igazát igazolja. Pl 1080Ti-t akkor 40 ezerért, amikor 1030GT nem volt ennyiért. Persze pénze még ezen a szinten sem volt rá (csak a vágy volt meg), de mindig azon ábrándozott, hogy majd megvesz 1-2 ilyen kártyát, másnap visszateszi "drágáért" (vagyis a normálisak akkori abnormál áráért) és megcsinálja a tuti businesst.
    Egyszer emlékszem a nálam lévő hamis 1060 6GB-osra akart lecsapni, amivel a szomszédot verték át, - ő is azt hitte, hogy van 49 ezerért 6GB-os 1060-as - akkor amikor a 3GB-os se fért bele 50 ezerbe. Az más, hogy Tivadar meg egyenesen 30-at gondolt érte nekem adni (részletbe gondolom), így utólag visszagondolva odakellett volna adjam neki tanulópénznek, ahelyett, hogy megmondom neki, hogy hamis a kártya. Ezutóbbira kb sosem jött volna rá, de hogy rengeteg extra gondom lett volna vele, amellett, hogy igazolom az elméletét az biztos.
    Akik nagyon az alján keresnek, azokat jó eséllyel átverik, mert a csalók is tudják, hogy az olcsó ár ellenében ezt-azt elnéznek/nem értenek hozzá, valamint mindegyikben benne van a wishful thinking, hogy na most nagy szerencséje lesz / a másik úgysem tudja, hogy mit árul és társai.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák