Új hozzászólás Aktív témák
-
Várnék mindenkit, akinek már van, de olyat is aki tervezi a vásárlását.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Freiherr
őstag
XXX
-
Megjött! link
A beüzemelés második lépése a kiforralás. link
Az első a belső edény elmosáa volt.
Tényleg, a használati leírás szerint ne vegyem le a figyelmeztető matricákat a tetejéről. Ezt vegyem komolyan, vagy még is levehetem?[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
És egy gyors kérdés a táblázat alapján 200 gramm tészta 1 liter vízben 4 perc magasnyomáson gyors gőzkiengedéssel.
Ha 0,5 kg (500g) durum tésztát főznék akkor 2,5 liter vízben tegyem fel? A többi érték meg azonos mint a táblában?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Megfőztem a fenti szerint. Két dolog jöhet a jövőben.
1, Többet nem főzök benne tésztát.
2, Csökkentem a vizet és a főzési időt.A fedő levétele után látszott, hogy jó 2 ujjnyi víz van a tésztán, illetve a 3 színű fusili tészta férfi hüvejkujj vastagra dagadt. A gőz leeresztése közben bőven jött víz is. A hátsó levehető kondenzvíz tartály is félig lett vízzel.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
laca71
aktív tag
Egy finom sertés pörkölt mennyi idő alatt készül el, mennyire lehet érezni az illatát ?
-
-
Főzés közben semennyire. Ez nem sziszeg, vagyis az úszószelepnél igen amíg nem éri el a lezáró nyomást, de utána teljes csendben van. Nem fúj ki főzés közben gőzt.
Szóval ennél a recepteknél figyelni kell, amikor a pörkölt recept azt írja, hogy öntsd fel annyi vízzel ami a húst 1 ujjnyira ellepi. No akkor itt leves készül, és nem pörkölt. Bár a végén fedő nélkül valószínűleg be lehet forralni, de az fölös energia.
Majd rápillantok a Szoky féle körömpörköltre, valami minimális vízzel öntötte csak fel. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
TA68
őstag
-
A hagyományos kuktából meg a teljes főzési idő alatt jön a gőz.
De végül is nem fontos kiengedni a végén, kivárhatod azt a kb 20 percet míg magától elfogy (visszahül) a túlnyomás. Csak akkor azt is bele kell kalkulálni a főzési időbe, mert amíg van a túlnyomás, addig forr a víz az edényben.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Beni2360
félisten
Na meg a visszacsapodó többlet folyadékról sem feledkezzünk meg. Az anyag nem vész el, csak átalakul.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
laca71
aktív tag
Mi alapján kell belőni a vízmennyiséget
a főzendő ételek alatt, ha nagy nyomású főzéskor ?
pl csirkepörkölt ..? -
btotyi
tag
Kb. egy hete van meg. Azóta készült benne zöldséges csirkés rizs, zöldborsós csirkeragu leves, gyümölcsleves és többször barna rizs. Mindegyik hibátlan lett. Most éppen csemege kukorica fő.
-
Beni2360
félisten
Na azt én már tudom, de itt arról volt szó, hogy kiengedés, vagyis kevesebb marad bent. Na de ha erre állította be a folyadék mennyiségét nem maradhat benne, mert ugye akkor már "híg" Ezt kezdésnél el kell dönteni, Szvsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Ez azért elég sokmindentől is függ. Pl, hogy hol veszed hozzá a húst. A multiknál a zacskós csirke alkatrészek sok vizet tartalmaznak, még a zacskóból is lehet kiönteni vizet mielőtt kukázod. Ez a csomagolt sertéshúsokra is igaz. Sajnos pont ez miatt nincs általános tanácsom. Ki kell tapasztalni. Én részemről rövid (sűrű) szafttal szeretem a pörköltet. A Yt-on látott Szoky féle körömpörköltre ő a kb 3,5 kg "húshoz" mert a köröm az kb felében csont, olyan 1 liter vizet öntött. A kukta felnyitásakor látszott is, hogy nem nőtt jelentősen a folyadék szint az edényben.
Szóval a lábasban főzött pörkölt receptet át kell értékelni. Mert ha annyi vizet öntesz rá ami bőven ellepi, akkor a húsból kifővő víz miatt levest kapsz, és nem pörköltet.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Sajna lejárt a szerkesztési időm:
A gulyásleves alkatrészeivel is hasonlóan járok majd el. Pirítás, pörkölt alap, húspirítás. Ezután kapja a leves mennyiségű vizet, bele a zöldségek, és a tészta, és ekkor jön egy rövid kukta üzemmód.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
TA68
őstag
Én igy csinálom a pörköltet:
Hagymát megpirítom, hozzákeverem a pirospaprikát, mehet rá a husi. Addig pörkölöm a húst ameddig vizet nem kezd engedni. Mehet rá a paradicsom, paprika, só és a fűszerek. Kicsit még tovább főzőm. (pár perc) Rengeteg vizet ki szokott engedni a hús, én nem is szoktam tenni rá.(Itt már látszik a szép sűrű szaft és meg is lehet már kóstolni , hogy kell-e még bele valami)Kuktára tető rá, stew/broth program 25 perc.
Persze ahány ház, annyi szokás. Van aki a hús kifehéredése után rögtön felönti vízzel. Úgy kuktában biztos, hogy leves lesz belőle.Hasonlóképpen csinálom, mint szoky [link]
-
Nálam pont most készül ugyanez 2 kg krumpliból. Csak a pirítást kulmináltam el. A harmadik opciót választottam ahol a pirítás hőfoka állítható, és nem az idő. Így szemre kb 5 perc után ment a hagymára a kolbász. Aztán egy 3-4 perc múlva a fűszerek és a paprika és paradicsom püré + kis víz kb 1 dl. Egy rottyanás után raktam rá a krumplit, és még kb 2 dl vizet. Lezártam és beállítottam 5 perc magasnyomásra. link
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Eddig a pörkölt készítésekor a hagymát a lepirítást követően botmixerrel egyneműsítettem. Ez most kimaradt, viszont a hagyma kockák így is eltűntek, csak egy jó sűrű szaft maradt. Pedig mindössze 4 perc nagynyomású főzés történt.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Jadro
veterán
Tervezek venni én is egy ilyen masinát, de egyelőre nem tudom melyik lenne a jó vagy ajánlott. Ezeket a Cosorikat honnan rendeltétek? Tudtok adni linkeket? Egyelőre Alzánb néztem és itt ez a Cosori elég vaskos árú, gondolom kintről olcsóbb a buli.
Esetleg ez a Siguro is jó lehet? Így elsőre ez is tud minden jóságot. Nem vagyok otthon még ebben a témában, elkél minden segítség, előre is köszönöm!
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
-
Keef_Lee
senior tag
A Siguro engem is érdekel. Meg is kérdeztem már valamelyik topicban (talán airfryer, mert onnét indult ez a téma), de nem válaszoltak. Lehet, hogy nem nagyon terjedt el a topiclakók között.
A vásárlói véleményeket olvasva én azt látom, hogy, aki lepontozta az két okból származott.
1, A gőzszelep törötten érkezett. Több is erre panaszkodott. Ilyenkor szerintem simán csere a gép és "bódogság".
2, Simán user errornak látszik. (Nem érti a menüket és nem oda állítja ahová kell.)
Szóval én nem idegenkedek ettől a típustól. Egyelőre az tart vissza, hogy ideológiailag meg kell emésztenem, hogy kicsit művivé válik a főzés folyamata. -
Beni2360
félisten
Elveszik a főzés élvezete.
Annó én csak akkor használtam a kuktát amikor szorított az idő. Szeretem kostolgatni amit főzök.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Ma csirke pörkölt készült szárnyból a Cosoriban. A pörkölt alap ugyanúgy készült mint a paprikás krumplihoz, bár több hagymát használtam és tán pár perccel kevesebb ideig pirítottam a hagymát. A magasnyomású főzés viszont 10 percig tartott. Erre a hagyma kb harmada egyben maradt. A paprikás krumplinál egy darab hagymakockát nem láttam a szaftban. Igaz ez a hagyma másik vásárásból származott.
Holnap szárazbab főzelék lesz a menű, szerintem kipróbálom ezzel is előáztatás nélkül mint a Zwilling kuktában szoktan.
Bár érdekes, hogy Szoky a hagymás babot egy éjszakás áztatás után 1 órán át főzte, na jó ő füstölt csülökkel.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Beni2360
félisten
-
TA68
őstag
Én általában a Cosoriban 5-8 percig pirítom a hagymát.
Cosori tulajoknak egy kis segítség:
SAUTE (pirítás) programnál nem kell időt beállítani, csak akkor, ha pirítás után közvetlenül egy másik programmal folytatjuk. Ha visszakapcsoljuk a SAUTE programot, például a husi pirításához, akkor újra előmelegítéssel kezd. Ugyan ezen a programon kell a forralást és a besűrítést is végezni, ha esetleg sok lett a lé a kaján.
És még egy dolog, minden főzés előtt ki kell kapcsolni a KEEP WARM (melegen tartás) opciót, hacsak direkt nincs rá szükség.[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
Tavaly november óta hasznäljuk mi is.
Szoktunk csinälni benne mindent is. Pörköltet, gulyást, csillis babot, csirkét szuvidáltam, indiai rizst, kukoricát...
Beszéljenek a képek:[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Én viszonylag sok hagymát használok. Viszont a csomagolt (hálós) hagyma vásárlásáról régen leszoktam. Szinte minden esetben találtam nem 1 db-ot ami belül rohadt. Egyenként kézbeveszem és kicsit megnyomom, ha rugalmas na pláne puha, az nem kell, csak ami kemény az a jó.
A SAUTE kell gondolom akkor is ha a végén habarni vagy rántást hozzáadni akarunk.
A KEEP WARM az bármikor, akár a főzés közben is ki-be kapcsolható.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Flashback
addikt
Fehér jázmint rizst szoktam csinálni. Az úgy hogy alaposan átmosom. Vizet 1:1-1.1 arányba. A fözö vízhez só és egy kicsi oliva olaj.
Fözés idö 10 perc, nagy nyomáson, után egy kicsit várok hogy leesen a nyomás, majd kiengedem. Àtkeverm nyitás után.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
TA68
őstag
Hagyma az alapja mindennek, én sem szoktam sajnálni. Most dobtam el 3 hagymát, aminek rohadt volt a közepe.
"A SAUTE kell gondolom akkor is ha a végén habarni vagy rántást hozzáadni akarunk."
Így van!
A KEEP WARM opciót csak azért érdemes az elején kikapcsolni, mert hajlamos az ember megfelejtkezni róla. A babóca főzelék hogy sikerült? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Újra nagy divat Európában az online vásárlás, hála a Temunak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen