Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    válasz Flashback #80 üzenetére

    Huhh :D Szóval én 1986 óta főzök és az ilyeneket érzésre rakom már össze, de megpróbálom.:D

    0,5 kg krumpli megpucolsz felkockázol, 1 szál kb 20 cm füstölt kolbászt fél karikára vágsz, 1 kisebb tojás méretű vöröshagymát apró kockára vágsz, 1 gerezd fokhagymát szintén. A Cosorin bekapcsoltam a pirítást és amikor felmelegedett raktam bele kb fél evőkanál zsírt, amikor elolvadt ment bele a felaprított hagymák. Amikor a hagymának már nem fehér volt a színe hozzá raktam a kolbászt ls azt is megpirítottam kb 2-3 percig. Akkor lekapcsoltam a gépet. Ment bele kb 1 kávés kanál morzsolt majoránna, 1 kk hegynyi őrölt tarkabors, 2 tk őrölt pirospaprika, 1 púpos tk ételízesítő (az Aldi féle 40% zöldségtartalmút használom)
    Össze kavartam, rátettem a darabolt krumplit, felöntöttem 1,5 liter melegvízzel, és hozzá raktam ami a markomba fér (nem puposan) link 2 maroknyi kézi (reszelt) tarhonyát. Összekevertem ment rá a kuktafedő. Beállítottam nagynomás 5 percre.

    Bocsi nem direkt növesztem a körmöm, de azt az újamat (gyűrűst) sikerült júli 23-án meghegyeznem, és a sérült idegvégek még mindig erőst érzékenyek. Vágtam belőle körömmel együtt vagy 2,5 mm-t.

    [ Szerkesztve ]

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák