Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
válasz Dilikutya #5140 üzenetére
Habanero magot tudok adni dögivel, ha kell, itt helyben. Én idén már 3 év után inkább elraktam csak, nem indítottam belőle. Hawai Red habanero, még innen lett véve évekkel ezelőtt, azóta sem láttam náluk ugyanilyet:
Viszább találsz róla képeket növényként és termésként is. Egész mozi csak én már ráuntam.
Bírom az ilyen dumákat egyes fajták leírásának végén:
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #5142 üzenetére
én birds eye palántát pár éve itt kecskeméten a zsibpiacon vettem ősszel vettem, amikor az eladó szerint 1 telelésen már átesett, virágzott+termett, áttelelt bent a lakásban is, majd ki lett ültetve kertbe, ahol komoly bokorrá fejlődött és úgy hozta a termést, mint az őrült sajnálom, hogy már a mérete miatt nem bírtam visszamenekíteni és kipusztult...
kezd beindulni most az erkélyen az élet: paradicsomon sorban jönnek a termések és az obi-s paprikapalánták is teremnek (leginkább a scotch bonnet-et várom)
ui: ma reggelre kivirágzott asszony liliomja... napok óta figyeltem, hogy szinte kicsattan, de nem akar még nyílni... erre este kinyílt... pedig általában nappal szoktak a fényre
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #5144 üzenetére
aha, pár hónapja volt, amikor vettünk... szerintem időszakosan van azt az animo red-et scotch bonnet-nek nézem, aztán majd kiderül mi lesz belőle... egy balkonládába telepítettem a mellette levő monte f1-el és már olyan vastag a szára, mint a hüvelykujjam... nagyon szépen megnőttek és a termés is akkora rajtuk, mint egy mogyoró...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #5365 üzenetére
az ilyen tesco-s paprikával mi is így jártunk: ami volt rajta, az beérett, leszüreteltük, utána meg kb virágot sem hozott és kidöglött...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Atus85
aktív tag
válasz Dilikutya #5426 üzenetére
Nekem is csak 7 volt a Trinidadiba. Szerencsére mind kikelt, vagy majdnem mind, pont ma szureteltem róla egy mélytányérnyit. De hogy nem Trinidadi az is biztos, mert kb. 10-1-nek van farkincája, meg van rajta olyan ami 7podnak vagy jolokianak néz ki, meg olyan is ami kicsit tomzsibb, de legalább szerencsére rohadt erős. Gyakorlatilag 3 féle paprika nő rajta, elég érdekes. Mindenesetre raktam el magot belőle jövőre mert finom.
-
TeeJay
félisten
válasz Dilikutya #5438 üzenetére
ha erőset akarsz akkor simán daráld le a Red Morugát és 20% sóval tudod eltenni kis üvegbe
attól szerintem erősebb nem igen kell bár nekem van itthon Reaper szósz is így viszont még nem kezdtem bele 2üvegből 1 már elment a Morugából az nagyon finom így minden kajához csak óvatosan kell mert másnap lávát fogsz tojni tőle és ciki ha fontos helyre kell mennedha még ettől is durvább kell akkor szigorúan külföldről chili kivonattal / tiszta kapszaicinnel tuningolt szószt
de annál számolj arra hogy ízre nem lesz olyan finom viszont még a Reaper-től is erősebb amint a nyelvedhez ér. nekem van Dave's Gourmet Insanity Sauce itthon na az brutál kemény és állítólag attól még van pár sokkal durvább isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Dilikutya #5440 üzenetére
jó lehet a Gabko csak ugye ő vegyíti több paprikából, ezért írtam hogyha erősebbre számítasz akkor darálj Red Morugát tisztán és sóval tartósítod, na az csak Morugából lesz és tényleg ütni fog
nem tudom ő milyen arányt használ de gondolom a Jolokia és társai ami olcsóbb abból rak többet, és a Reaper meg Moruga felhozza az erejét kevesebb mennyiségben is.
viszont a tisztán Moruga vagy Reaper darált paprika a legjobb.
van itthon mindkettőből 1-1 üveg amit egy Pesterzsébeti termelőtől vettem nagyon jó áron
az mindent viszidén meg ha minden jól megy az erkélyen az egyetlen palántámon lesz úgy 40 Red Moruga
és ledarálom aztán elrakomMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Dilikutya #5452 üzenetére
Premiertől kb. 1000HUF-ért megveszi mindhármat, azok meg tuti jók.
Zed: Sok mindent el lehet rontani, a földtől kezdve az edényen át az öntözésig-tápig, elég szerteágazó. Plusz a kártevők meg az időjárás. Én a 7. szezont vittem idén, de nincs két egyforma. Érdemes ilyenkor a vége felé átgondolni, mi lehetett buktató, kezdve onnan, hogy mikor és mibe ültettél. Milyen föld, volt-e elég fény az előneveléshez, mikor kezdted tápozni, mivel, mennyit stb. Utána mikor ültettél át, mekkora edénybe, milyen földbe? Ha így lépésenként átgondolod, rá fogsz jönni, hogy jövőre mit-hogy kellene másképp csinálni. Illetve lehet kísérletezni kontrollcsoportokkal. Aztán meglátod melyik jött be jobban, utána jövőre megint lehet másképp csinálni, újítani. Valahol egyféle fejlődés az egész.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Exian
őstag
válasz Dilikutya #5464 üzenetére
Bezony Én is.
Említettem ezt pár napja, azóta már a 3. üvegnél járok Gyorsan fogy, a fene vinné el... de nagyon jól eltalálták szerintem. 5 üveggel vettem, de azt hiszem fogok kérni még 5-öt hamarosan... rá lehet kattanni rendesen
-
Moleman
addikt
válasz Dilikutya #8044 üzenetére
Igeen, a Chipotle a másik kedvencem nekem is. Ausztriában vettem egyszer egy nagyon hasonlót sokkal olcsóbban, de azóta sajnos nem találkoztam vele.
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #8044 üzenetére
Lidliben valami jalapeno-t vettem legutóbb, amiből kóstolónak benyomtam egy teáskanállal korábbi jalapeno-juk olyan volt, hogy bőven megöntöztem vele a sültkrumplit, mintha ketchup lenne és csak enyhén csípett... ebből a teáskanál felért egy lórúgással pár csepp egy szelet pizzára elég volt... mondtam asszonynak, hogy ezt mértékkel adagolja, mert durva... nem hitt nekem
Kistermelői szószok horror áron mennek: szombaton voltunk szarvasi szilvanapokon, nagyon menő most a chili, kb 10méterenként volt egy árus... hasonló árazással dolgoztak: egy ránézésre 1/4 erős Pistás üveg 2500... sokallom
Ui: szószból szerintem kihozok majd egy házit a saját dolgainkból, mert nachoshoz való sajtos-mártogatóst is irgalmatlan jót főztem pár hete... boltban 99%ban csípőset kapni, amit szeretek, de 5éves fiunk nem ehet belőle... így főztem egy nagy adag sajtosat, amiért odavolt és nekem is jobban ízlett, mint a boltiak
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #8054 üzenetére
flavoured ez akkor kapszaicin-kivonatos, ízesített valami lehet? ...a miénk original "ágyasvodka" ...legolcsóbb normális vodkával (úgy voltam vele, hogy felesleges lenne ide pl finlandia: úgyis a reaper fog dominálni )
...amúgy a linkelt se "füstös" ...én füstölt reaper-rel képzelném a saját kreálmányt pár éve volt a szentadrási sörfőzdének szezonális "nyúlon túl" söre, ami füstölt chilis volt... először csak néztem, hogy ez mégis hogy jön össze, de nagyon jó összhang volt az ízében utána már bántam, hogy csak 1 üveggel vettem (asszem 4-5 éve főztek ilyet, de minden évben változtatják a nyúlon innen/túl receptjét... azóta is bizakodok, hogy valamikor még vissza fognak térni ezzel a recepttel)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
veterán
válasz Dilikutya #8062 üzenetére
Köszi.
A tabasco nem igazán erős.
Az ecet nem hiszem hogy fontos, de nekünk nem is tűnt túl ecetesnek. A tabasco viszont nagyon ecetes és nem erős. Az arra való hogy feles pohárba csináljak belőle egy k*rvát, legalábbis mi így hívtuk ezt a réteges koktélt: alul 1-2 cent málnaszörp, rajta egy réteg Tabasco 1-2 mm vastagon, a tetején 3-4 cent vodka.
Az lenne jó ha beledugnám a fogpiszkálót, utána a fogpiszkálót a levesbe, és kész.
Ipa nekem nem nagyon kéne, egyszer ittam, elég volt, meg nem akarok ilyen hókuszpókuszokat.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Moleman
addikt
válasz Dilikutya #8065 üzenetére
A Tabasco Habanero erősebb, de az sem fogpiszkálós. Régen mindig gyros tálra raktam, legalább 10 pötty kellett rá.
Nagyon csípősnek szerintem a Kotányi malmok is jók lehetnek. A madárszemes verziót már évek óta használom, nemrég kipróbáltam a scotch bonnetet is, az is jó ízű, de már 2 kicsi őrléstől is huhogós lett az egész tányér étel.
-
veterán
válasz Dilikutya #8070 üzenetére
Még a füstölt sima csemege pirospaprikát szeretem nagyon, bármit képes feldobni, egy egyszerű melegszendvicset is.
De volt már otthon füstölt só is, feketés volt, egész bizarr.
Most Nagytarcsára akarunk elmenni a Szilasfood mintaboltba, hátha találunk valami különlegesebb fűszert vagy nagyobb kiszerelésben olcsóbban.Még lenne egy kérdésem: a pirospaprikának néhavan egy édeskés mézszerű utóillata, néha meg nincs. És sokszor ez kolbászban, szalámiban is megmutatkozik. Én mivel nagyon utálom a mézet ezt próbálom kerülni. Mi lehet ez? Paprikafajtától, vagy technológiától függ?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
mephi666
nagyúr
válasz Dilikutya #8576 üzenetére
én is jolokiára pályázok, szerintem én sem kóstoltam még idén nem reaper-ezek... megmaradok 1millió scv alatt azoknál a paprikáknál, amiből nem csak 1 körömnyi esik jól
ui: ősszel főztem reaper-es fokhagymás szószt, ami elég jó lett, le is dunsztoltam... kb 4 hónapja bontottunk egy kisebb üveggel és hűtőben még mindig nem akar penészedni ...nincs az a baktérium, ami ebbe beleköltözne (szedek belőle egy kiskanállal, majd a kanalat lemosom meleg vízzel és marja a levegő a torkom )
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris