Új hozzászólás Aktív témák

  • Keksz

    senior tag

    válasz Krip75 #5777 üzenetére

    Nem tudom mennyire vagy rátermett a témában, a dolog úgy néz ki, hogy
    a) bérelsz egy szervert számodra megfelelő tárhellyel /vagy storage boxot hozzá (szolgáltató hetzner) és oda felpakolod a server szoftvert és az egész "beszerzési" láncot, teljesen automatikusan csinálja meg neked a server a dolgokat, van rá pár akár kompletten összerakott docker container (és ez) vagy egyéb pl ansible playbook, de meg lehet csinálni nulláról is (tovább tart, semmivel sem nyújt többet)

    b) bérelsz egy VPS-t, "kisebb" dedikált szervert és a "felhőbe" rakod a cuccokat titkosítva és a Plex "On-the-fly" a szerveren keresztül onnan játssza le a filmeket. Google "business" cloud 8-10 EUR / hó és jelenleg nem korlátozzák hogy "mennyi cuccod" van fent. Kell hozzá viszont egy domain, amit át kell vinni a google-hez levelezés szempontjából és a serveredre kell mutasson. Erre is van pár leírás a neten, reddit-en pedig van pár topik ahol látni hogy kinek mennyi van fent :-D Lehet venni ilyen "student" accountot is ebay-en, oda viszont csak olyat rakj ami "nem számít" ha törlik az egészet :-D Mondjuk ez a sima google cloud-ra is igaz lehet, ha egyszer bekorlázották, akkor majd "törölnöd" kell, vagy bővíted a csomagod. Ezért érdemes akár az A és B megoldást kombinálni.

    Ha "publikus" torrent is játszik, akkor kell még egy VPN is, amiben a torrent forgalmat routolod. Pl. PIA (van magyar, német, holland szerverük)

    A költségek mérettől függnek. De ha vagytok rá teszem azt négyen, a szerver bírni fogja, akkor 10-12EUR/hó/fő meg lehet úszni egy mindenre jó megoldást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák