Aktív témák
-
moleculez
veterán
-
nagyúr
válasz moleculez #558 üzenetére
Képzelheted nekem mennyire fájt a szívem, mikor előhalásztam a képet a múltkoriról. Így, hogy ma lemaradtam.
Csalamádé volt benne?
Nem volt benne csalamádé! Az valami magyar virtusból van benne nálunk. De ezek a valóban vastag mediumra sütött szeletek meg a saját szmötyik rá valami spéci sült hagymákkal....volt ízorgia rendesen.
The full extra volt dupla angussal
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Fél órával ezelőtt az Andrássyn hosszan mentek sok népek lámpással a Deák tér felé és kiabáltak, csak a ria-ria-hungária volt érthető, de nagyon sokáig láttam őket menni egy oldalsó utcából, viszont sehol nem írnak erről semmit. Trianoni menet lehetett ez, nem láttátok?
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #545 üzenetére
tudnám, hogy honnan találjátok ki ezeket, amiket aztán egymás szájába adva terjed az ige.
az van, hogy ilyen baljobboldali politikai diliháznak nem kívánunk terepet adni, mert szar és fölösleges, és aztán az ott egymást csépelő emberek más topikokban is betalálják egymást, mert emlékeznek rá, hogy az a másik szemét lipsináci hogy beszólt neki.
mivel az IT café foglalkozik olyan témákkal, amik kapcsolódnak a politikához, ezért elejét véve a fentieknek lesz, hogy valami nem lesz kommentelhető. az, aminél azért sejthető, hogy a fentiek történnének.
ennyi, pont.
hogy ebből hogyan kutyulták ki páran, hogy mi megfélemlíteni akarunk, meg felülről kapunk pénzt és parancsot, arról fingom sincs, vad fantázia kell hozzá.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Yodafon
senior tag
guess what, bitch? Ha-ha-ha, Coronavirus
Coronavirus, shit is real
Shit is getting real, shit is real
Coronavirus, shit is real
Shit is getting real, shit is real[ Szerkesztve ]
I'm gangsta!
-
nagyúr
Szerintem itt nem komoly szintem megy a polemizálás, az érintett topikokat olvastam, amúgy nem olvasok politikai topikokat, ill mostanában a poltopikot. Ami miatt a kommentblokkolás felmerült, az nekem már túl mély.
Ez a megfélemlítés inkább a kormány tevékenysége témája, itt legfeljebb lightos analógiát vontam a finanszírozás lehetőségeire, egyébként meg bármi is lehet, akár ötösötök is lehetne a lottón. Esetetekben a megfélemlítés így nem jutott eszembe, egy fórumban maximum presszionálás lehet a legsúlyosabb fogalom, mivel nem befolyásoltok élethelyzeteket, mint a kormány. Egyébként át is álltunk inkább a gasztrotémára, senki nem kívánja ide is áthozni az inkriminált topikok (Trump és a másik) fertőjét. -
nagyúr
Pedig nem volt kicsi, két kézzel tudtam csak enni, viszont valóban súlyos volt. Azelőtt 20 évvel ettem hambit, erről olvastam és pont itt volt 130 méterre tőlem. Minden mellette szólt.
bamba marha....ezt meg köszi, ha találok errefelé, kipróbálom az tuti, kezd más véleményem lenni a hamburgerről, mióta a Zinget megkóstoltam, legutóbb még a Nyugati Westend felőli részén lévő bódékban vettem hambit. Az is jobb volt, mint a Meki, sokkal.
(#562) Yodafon
Ez valami dalszöveg?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Miklós315 #567 üzenetére
Hi!
Mobilról nem ment, csak bénáztam
Épp amott olvastalak, hogy nem lehet ide írni sem, erre átjövök ide, Parci hsz-ét meglátva azt hittem kampeca a topiknak! Mobilról nekem is érdekesebb a használat, tegnap ignoráltam egy komát laptopon és mobilról nézve sokkal több hsz vált láthatatlanná, mint itt.
A Firpót kipróbáltad már? Van irdatlan nagy méretű burgerjük is, és egész fincsi is. Próbáld ki
Még nem, de már rá vagyok beszélve, 480gr....kizárt, hogy kihagynám. Köszi!
(#568) morgyi
Minden tiszteletem a tiéd, hogy ennyit tudsz bíbelődni ezzel otthon, de nekem max az Airfryer használata fér bele, a gasztroskillem igen csekély meg max 5 percet tudok kajakészítéssel foglalkozni. Anno disznóölésen egész nap kolbásztöltés meg hasonlók voltak, azt is csak pálinka+forraltbor kombóval lehetett kibírni.
Mindig is tudtam hogy a hamburgerezők Angusnak hazudott húspogácsái csak képről láttak Angus marhát. Attól még lehet finom.
Ne már.....én meg simán elhittem, hogy az! De mindegy, mert finom ez is , az is. De ez magyar Angus, ezért olcsó.....
marhavese faggyút kb. sehol sem kapsz
Hú.....pedig de jól hangzik! Sose gondolok bele, mikből áll, amit megeszek, szerencsére!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz #32839680 #572 üzenetére
Sok jó férfi szakácsot valamiféle kényszerhatás vitte rá, hogy főzni kezdjen, tudok olyan srácot, aki Europa éttermei között válogathat kedvére, mert anno nyírségi anyja kb 5 ételt főzött állandóan, amik remekek voltak, de tini korában nem bírta tovább és elkezdett főzni. Ha ez nincs, itthon keccsölne valami átlagmelóban, amivel semmi baj nem lenne, max a boríték hó végén.
Nekem időm néha ugyan lenne rá, de minél hamarabb túl akarok lenni rajta, ezért is sokkal jobban szeretem, ha más főz. Rántott húst szeretek főzni, de csak ha valaki bundázza, azt folyamatosan frissen kóstolgatom és mire kész az egész, már rá se birok nézni. Igazából pálinkát szeretnék főzni, de panelben nem jó.
-
Rimuru
veterán
válasz #32839680 #572 üzenetére
Lattam ezt is. Altalaban kenyszerbol szoktak elkezdeni fozni (es nagyon sokszor ez a koli).
A kedvenceim a negerek voltak, mindig ehetetlen(nek kinezo) kajakat csinaltak, mindent odaegettek, mindennek undorito szaga volt... es az evek alatt nem fejlodtek sajnos.
Azsiaiak pedig mindig nagyon jonak kinezot foztek.[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
Pesti burger gastro eletben kb ennyit ismerek en is.
Ha valami jó, abból elég egy is, szerencsére nem akarunk állandóan burgereket enni. Én már, legalábbis névről, hármat ismerek, ez akár egész életemre elég lehet.
A kedvenceim a negerek voltak
Juj.
Azsiaiak pedig mindig nagyon jonak kinezot foztek
Nekem erről mindig egész más jut eszembe....bloaaa, nem minden a fehérjeforrás. De hogy fogdosnak össze annyi bogarat/rovarat?
[ Szerkesztve ]
-
-
Rimuru
veterán
válasz ubyegon2 #576 üzenetére
Mivel magyarorszagi tapasztalataim vannak (ok jottek ide mint cserediak), mindenkinek be kellett ernie a magyarorszagon is arult termekekkel.
Afrikaiak pl nagyon szeretik a buzadarat es krumplipure port(!).
Azsiaiak pedig tobb zoldseget esznek mint mi nyugatiak.Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
Erről a cserediák kifejezésről nekem mindig a fogolycsere jut eszembe, mondjuk azzal jól ki lett b*va, aki Afrikába ment tanulni!
Afrikaiak pl nagyon szeretik a buzadarat es krumplipure port(!).
Így magában? Igaz, amennyi kaja náluk van, érthető ez is.
Azsiaiak pedig tobb zoldseget esznek mint mi nyugatiak.
Így tudjuk persze, aztán a 95% max rizset eszik állandóan. Ennék azok a narancsos kacsamadarat meg a marhát fafülűgombával is.
-
nagyúr
válasz moleculez #580 üzenetére
Rendes hambival nekem se volt gondom soha, legfeljebb a standard/kommersz helyeken ezeket nem ismerik. Amit írsz, az már alapvetően elég is a jó hambihoz, mondjuk valami szmötyi sem árt rá.
Nekem lenne ilyen igazi hambizóm, mindig kiakasztanám a pilt fölé az aktuális marha fülét és ki lenne írva, hogy:
Most éppen juci1125-öst eszitek! Jó étvágyat! (felkészül Izolda974)
MÚÚÚ
Most csak ilyen kopaszat találtam.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
2ségeim merültek fel, hogy ez-e valóban a látóasszony topik, miközben a poltopikban oly mértékű látás van, hogy kiragadott képekből, pár mp-es részletvideókból is látják mi történik a messzi Ámerikában! Mindig jó ott egy olyan kolléga, aki ha jól látom, mindenhez is professional szinten ért. Pár alapvetést ugyan nem vesznek ott sem figyelembe a nagy látók, ami a világon mindenütt evidencia, no de számít ez, a véleményük szempontjából irreleváns.
Szóval quasi névbitorláció esete foroghatna fenn, legalábbis tényállási síkon!
-
moleculez
veterán
válasz ubyegon2 #581 üzenetére
Igen, valójában nagyon egyszerű dolog. Évekig dolgoztam szakácsként londoni éttermekben (is), a jó hamburger titka a jó hús. Pont. Michelle Rodrigueznek, a katari herceg családjának is szósz nélkül csak chedar sajttal küldtük ki. Lettuce, beef tomato, chedar, igény esetén bacon.
Sajnos a multik megölték ezt a műfajt (is), és az maradt, hogy hamburger = junk food.Ha valamivel játszani lehet (és amúgy érdemes is), az a különböző állatok. Pl bárány/marha mondjuk 1:2 arányban, vagy a különböző részek darálása, ha csak a színhúst daráljuk, az nagyon száraz, semmi zsírja nincs.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nagyúr
válasz moleculez #583 üzenetére
a jó hamburger titka a jó hús
Ja. A menő autó titka meg a jó motorhang. a katari herceg családjának is szósz nélkül csak chedar sajttal küldtük ki Aham, erről jutott eszembe pici különbség, mennyire ízlés dolga a jó minőség..... szerintem katari vagy hasonló utód izomkomámat egyszer megkérdeztem, mit csinál egy Smart méretű kocsival, el sem fér benne, előtte valami spéci motoros fura BMW-vel hangosította az utcát. Mikor rákérdeztem a Smartra, pár órával később kinn bagzok az uccán, erre mellém gördül a koma valami sárga Camaroval és vigyorog és aszongya, most nem a bevásárlókocsival van. Amúgy tök barátságos jó figura, szóval aszongya, most csajozni megy. Baromi jó hangja volt az autónak a szűk belvárosi utcán, aznap nem nagyon hallottam a fülemre.
Na most, ha arabizom komám piszkálna engem az Ignissel, hogy férek bele, szerinted másnap milyen autóval jelennék meg?Szóval az, hogy mit eszik a katari herceg és mit a pesti csórómelós....jó hús jó hús, igen!
Nem a multik ölték meg a műfajt, hanem az éhes csórók. Is. Ha mindenki katari hercing meg Rodrigez hugi lenne, a Meki kihalna, nyilvánvaló.
A husok keveréséről nekem a Csevapcsipa jut mindig eszembe meg a román megfelelője, érdekes ízek jönnek ki úgy valóban. Aztán meg öreganyám mezei fasírtja mégis 100* jobban ízlik.
Nekem kb itt merül ki a főzési tudományom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz moleculez #585 üzenetére
Értelek én amúgy, bár az kicsit inog, hogy a vendégek ízlése nem releváns. Hát pont attól függ minden, hol eszik valaki. Nekem ezek az itt elhangzott pesti hambizók bőven jók, meki és társai inkább kösznem.
Sarki giroszosnál már ettem finomat amúgy. A lényeg, hogy pörgős hely legyen, ahol mindig sor áll. Szinte.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz ubyegon2 #586 üzenetére
Igen, Pesten is megvannak a bejáratott helyeim, és nem, a Ritz nincs köztük, sem a Michelin csillagos designer helyek sem. De ez a topic nagyon messzire vinne, bele se megyek.
Szeretek enni, azt meg ott nem igazán lehet.
Amúgy szeretek főzni, csak mikor az a munkám, akkor az megöli az egészet. Ha van kedvem elpepecselek egt-egy kajával az finom is, jó is, megvan az alkotás öröme, de napi 14 órában nem adja.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nagyúr
válasz moleculez #587 üzenetére
sem a Michelin csillagos designer helyek sem
Ja ezek azok, ahol bazi nagy tányéron ételminták vannak értelmetlenül odarakva/szétkenve!?
de napi 14 órában az semmiben nem jó már! Max póker, ha tuti javulsz első 30 napban.
Pesten is megvannak a bejáratott helyeim,
Megvoltak, inkább.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
válasz ubyegon2 #592 üzenetére
Meguntam ezt a HP mini szervert, szerintem adom az egészet monitorostól a 'csába, nem használom, csak áll benne a pénz. Ebből a monitor a nagyobb tétel, azt még akkor vettem, mikor a graphic design érdekelt, de az átment rajtam a moncsi meg ittmaradt. 27-es WQHD IPS Benq, néztem eBayen bő 200£ ért elmegy. Plusz adok hozzá egy raklap kábelt, fali konzolt, 300-ért percek alatt elmegy. A PC meg vagy 100£, igaz csak a Quadro600 meg az 960Evo miatt, de na.
Namost vagy veszek egy iPad Airt, amire még szükségem is lenne, vagy egy RPI-t, amire szintén nincs szükségem, de generálok magamnak problémát . Esetleg egy Thinkpad T420, vagy hasonló drabális cucc, hogy a Linux topicot tovább boldogítsam
#firstworldproblemsMég nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nagyúr
válasz moleculez #593 üzenetére
Látom igen határozottan eldöntötted, mit kéne venned! Körkörös terv, jó az. Nem tudsz mellényúlni, végülis csak kisnyúl formájú gépet nem tervezel venni, azt meg úgyse árulnak, így....
Kár lenne, ha nem boldogítanád a topik közönségét, így is egyre savanyúbbnak tűnik a topik! Engem kifejezetten szórakoztat a kezdők bénázása(sajátom nem mindig), na persze csak olyan szinten, ahogy szucstom komával csináljátok. Ha valaki kérdez és bevallottan nem ért hozzá, de ha nem tudja megoldani és én vagyok a birka, mert mérnemolyatjavaslokamiműködik................... na ettől nem tudok felvidulni!Azt akarod mondani, hogy arrafelé ennyiért el lehet adni használt hardvereket? Nem kevés pénzek azok!
-
moleculez
veterán
válasz ubyegon2 #594 üzenetére
Álapottól függően, egész jó pénzek lehetnek benne. 2 féle vevő van, aki venni akar valamit, és akár 20-50-£ is számít neki, feladva az "élményt" hogy nem ő nyitja ki a dobozt - nem új cucc, meg van az aki inkább megfizeti ezt (meg hozzá a garit, support nyilván). Persze vannak a fillérszexualizálók is, a licitet úgy indítom, hogy jól járjak, max kicsit tovább tart. - nem kenyérre kell. Amíg a közösség/piaci atlagár nem esik addig okés, ha valaki elkezdi ár alatt adni a dolgokat, aztán a többi alá akar menni árban, az copó, de ez elég ritka, és átmeneti.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
inf3rno
nagyúr
válasz ubyegon2 #566 üzenetére
Pedig van több helyen ilyen nagy hambi. Móriczon is volt annak idején a King Kong burger, nem tudom, hogy azóta van e még az a hely, de szerintem igen. A mekiset ki tudja miből készül, mindenesetre tutira nem jó minőségű húsból. Nekem a kedvencem ilyen hambi meg hotdog jellegű kajáknál, hogy mustárt és ketchup-ot is kérek rá. Valahogy a kettő együtt egész más íz hatást ad. A majonézes meg egyéb fehér szószokat viszont kerülöm mióta állítólag a gyroszostól kapott valaki szifiliszt szószon keresztül valamelyik pesti piacnál. Sőt úgy általában a gyrost is kerülöm, mert a Móriczon a gyroszosnál meg állítólag fanszőr volt benne. Lehet, hogy a balkánon meg a közel keleten ez a divat, de nekem ezek a szexuál kaják nem jönnek be...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #32839680 #568 üzenetére
Á simán lehet, hogy egy tonna ipari hulladékba beletesznek egy olyan angus micsoda szeletet, aztán azt mondják, hogy van benne. Igy megy ez. Azon se lepődnék meg, ha kiderülne, hogy ezeknél a láncoknál szójából van az egész plusz aroma.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz moleculez #585 üzenetére
Jajj dehogy ennyi, láttam én már szarvasgombás hambit. Bár nem tudom az hogyan megy hozzá. Sosem ettem még szarvasgombát, és szerintem nem is fogok. A kaviáron sem értem, hogy mit esznek, sós petesejtek. Akkor már inkább egy omlett... Amúgy abban igazad van, hogy jó alapanyag nélkül nincsen jó kaja. A szakács dolga csak annyi, hogy ne csessze el az alapanyagot.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Aktív témák
- Padavan firmware
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Linux kezdőknek
- Sok teljesítmény kell a Microsoft Copilot lokális futtatásához
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Netfone
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...