Új hozzászólás Aktív témák

  • veze

    őstag

    válasz SharpSA #90178 üzenetére

    Ezzel én is egyetértek, kivéve azzal a résszel hogy a csapbol folyó vízet csak egyéni szűrő beépítése után lehet fogyasztani. Különösen igaz ez a szegedi vízre, amelyek természetes vizekből származik, A szemmel látható "maradék" kiszűrése, max eszttétika élmény, mert annak nyom/ásványanyag/egyéb elemei oldott állapotban ott vannak az otthoni szürőn átfolyt vízben ugyanugy és bekerül a szervezetbe, ami nem is baj, sőt ezekre az elemekre szüksége van a szervezetnek, ezért nem alkalmas a klasszikus desztillált viz a szervezetnek.
    De lehet "szürni" ez már hit kérdése, ha valakai azt hiszi ettől jobb a víze akkor tegye. Az én nagyszüleim ásott kútból ittak , amitől két méterre néha odasz@rt/pisilt a tehén is amikor itatni vitték, nem foglalkoztak az ammonium és arzén tartalmával sem, mégis 80+évet éltek meg. Igen lehet azt mondani, megszürte a talaj mire leért az a kut vízszintjére a földben ami kb 4,5 méter lehetett. Nos a szegedi ivóviz ehhez képest 300 méter mélyről származik

Új hozzászólás Aktív témák