Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz umfrider #23110 üzenetére

    :D ennyi nfó azért elég karcsú. Ami fontosabb a PC-ben milyen CPU és VGA van? Vagy úgy általánosságban leírni, hogy mit tartalmaz a konfig. A két monitor mekkora milyen típus ((jellemzően egy 25" körüli LED--es monitor kb. 30W körül fogyaszt van persze nagyobb vagy régebbi ami többet eszik)

    A villámtól kevés dolog véd. Jellemzően nyáron szokott villám lenni és legtöbbször az időjárás jelentés is előre jelzi, plusz nem szokott egy villámokkal tarkított vihar extrém hosszú ideig tartani (talán pár óra, nem napokig) ezért a villám elleni legjobb védelem ha egyszerűen MINDENT - IS - kihúzol a konnektorból, antennából stb. a vihar idejére.

    Általánosságban egy jobb feszültségvédős elosztót azért beszerezhetsz pl. APC, EATON. Az APC még bizonyos összeghatárig garanciát is vállal a védendő eszközökre.

    Azt még érdemes kiemelni, hogy villám több helyen is bejöhet tehát érdemes mindent is levédeni: nem elég ha csak a tévé van a feszvédős elosztóban de mondjuk a vele összekötött házimozi vagy beltéri egység nincs.
    Vagy minden rá van kötve de az internet vagy a tévéadás koax kábelen jön a lakásba, házba. Hiszen azon is bejöhet.
    Az optikai kábel amin nem tud "befigyelni" a villám.

    De továbbra is a legjobb védelem, ha mindent kihúz az ember amit lehet vihar idejére, én mindig ezt teszem, és nem nagy ár hiszen amúgy is mindent ki szoktam kapcsolni mert tuti, hogy lesz áramszünet, tehát ennyi erővel ha már kikapcsoltam minden akár ki is húzhatom őket.

    5-10 perc működést kb. bármelyik UPS tudja amennyiben nem épp egy extrém gépizzasztó program futtatása közben jön az áramszünet, de ilyenkor érdemes azonnal kilépni a játékból és minél hamarabb leállítani a gépet.

    Az "olcsóbb" otthoni UPS-ek elsősorban a pillanatnyi áramszünetek áthidalására lettek kitalálva nem annak tartós kivédésére.

    Mennyi szánnál a UPS-re? Mennyit tudnál szánni a feszültségvédős elosztóra.

    Érdemes lehet "duplán" védeni az eszközeidet, a sorrend: fali konnektor ----> feszvédős elosztó -----> UPS -----> védendő eszközök.

    A UPS-ek sem védenek a villámok ellen de a kisebb-nagyobb feszültségingadozások ellen igen.

Új hozzászólás Aktív témák