Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz BlackV #24387 üzenetére

    "Nos egy lektorálás előtt álló tanulmány szerint, amit Srí Lankán végeztek, a Sinopharm/BBIBP-CorV igen, méghozzá "robosztus" mértékben, bár nem annyira, mint a "többi vakcinák", jelentsen ez bármit is.."

    "jelentsen ez bármit is..""

    Semmit nem jelent. Ide bárki bármit feltehet. Tehát nagyon erősen meg kell szűrni az itt lévő tartalmakat. A lehetséges szűrők a következők:

    1. A szakmában ismert nevek írták?

    2. Milyen módszerrel végezték?

    3. Mi az eredmény?

    4. Mi a következtetés?

    5. Ha szembemegy a fővonallal, akkor nagyon erős bizonyítékok kellenek.

    Ezt a cikket nem igazán ismert nevű emberek írták. Másrészt a fővonal elleni megállapításokat tartalmaz és a vizsgálatokat kis számú mintán végezték:

    "SARS-CoV-2-specific antibodies were measured in 282 individuals who were seronegative at baseline, and ACE2 receptor blocking antibodies, antibodies to the receptor binding domain (RBD) of the wild type (WT), B.1.1.7, B.1.351 and B.1.617.2, ex vivo and cultured IFNγ ELISpot assays, intracellular cytokine secretion assays and B cell ELISpot assays were carried out in a sub cohort"

    Azaz ebből nem érdemes következtetéseket levonni. Arra jó, hogy emlékezzünk rá és ha elfogadja egy jó nevű szakmai lap, akkor már kimondhatjuk, hogy figyelemre méltó. Ezután várni kell sok hasonló eredményű elfogadott cikkekre, vagy egy nagy mintán végzett kutatásra, amit ugyancsak egy jó nevű lap közöl. Na akkor mondhatjuk hogy el kell gondolkozni azon, hogy az eddigi fővonalnak ebben a kérdésben esetleg nem volt igaza. Ha ez utóbbi megismétlődik, akkor megdőlt a fővonal álláspontja. Ettől viszont még nagyon messze állunk.

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák