Új hozzászólás Aktív témák

  • dave0825

    őstag

    Üdv.

    Olyan gondom van, hogy Windows 10 Enterprise-on nem tudok csatlakozni egy belső hálózati IP-címhez (X96Max médialejátszó, CoreElec rendszer, Kodi lejátszóval), amivel egy másik laptopon lévő, szintén Win10 Enterprise-szal igen. Érdekes, hogy a géphez viszont másokkal tudok csatlakozni SMB-vel (CoreElec Kodi, Android, másik Win10 laptop), de az adott gépről kifelé nem. A hálózati beállításokban engedélyezve van a megosztás szinte mindenhol, kivéve a nyílt hálózatokon. Próbáltam, hogy az ESET Internet Security-t kikapcsolom (a védelmet és a tűzfalat is), de úgy sem jó.
    Intézőbe beírom a címsorba az "\\ip-cím\"-t és kis idejű töltés után kidobja, hogy nem tud csatlakozni. Mint említettem, a másik Win10-es gépről jó.
    Ami működik, az ugyenerre az eszközre Putty programmal az SSH csatlakozás, és a WinSCP programmal a csatlakozás, intézőből viszont nem jó.
    iperf3 paranccsal sem tudom mérni a sebességet egyik irányba, csak a másikba (ha a Kodi-s eszköz a szerver, akkor megy, ha a laptop, akkor nem), nem tudom, ez összefügghet-e vele.
    Valakinek ötlet, hol keressek valami beállítást?
    Érdekes, hogy a másik gép, amivel csatlakozik, még az SMB sincs (szerintem) engedélyezve, legalábbis semmiféle megosztás, mert ami abban a gépben van HDD, az ezer éves, akkor semmi megosztást nem csináltam sehova. A mostanival igen, SMB-t, és mégsem tudok kifelé csatlakozni. :F
    Folyton ezt kapom:

    [ Szerkesztve ]

    Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99

Új hozzászólás Aktív témák