Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz #57919488 #62649 üzenetére

    "Abban nekik semmi haszon ha Te megveszed goldert a havidijat."
    Ahogy Arnold2 is írja, ez nem ilyen egyszerű. Ha lenne külön gold seller ($-ért) meg token seller (goldért) feature, akkor így lenne, de ugye össze van kapcsolva a kettő. Tehát ha nincs aki megvegye a tokent, akkor hiába akarná eladni valaki. Szóval a blizzardnak az az érdeke, ha minél több tokent vesznek az emberek (és Blizznek közvetlenül mindegy azért mennyi goldot kapnak), és hogy az emberek meg is vegyék ezeket a tokeneket.
    Ha belegondolsz nem feltétlen akkor fognak sok tokent venni az emberek, ha sok goldot kapnak érte. Ugye ha neked kell 200k gold, és tegyük fel, hogy a pénzed kevésbé korlát, akkor a Blizz szemszögéből jöbb ha 50k egy token és veszel 4db-ot, mint ha 150k és így veszel 1-et. Szóval van itt egy egyensúlyi vonal, amikor a Blizznek maximális bevétele van, és ez nem a végtelen sok gold 1 token árnál van :) (persze azt szinte lehetetlen megmondani, hogy a jelenlegi ár mennyire van közel ehhez).

    Mondjuk ettől függetlenül szerintem hosszú távon nem fogja az előfizetők számát jelentősen befolyásolni a wow token. Mondjuk megjegyzem a Blizz saját bevallása szerint nem is számított erre.
    Ugye a probléma:
    a) "új" játékos (nem feltétlen frissen kezdő, ideértem olyanokat is akik eddig elvoltak ilyen pár ezer golddal és sose volt többjük). Őket lehet bevonzza a "majd egyszer nem kell érte fizetni", de hamar realizálni fogják, hogy ez nem hetek kérdése, hanem kezdőnek inkább fél év (felhúz karaktert, lehet felhúz többet mert nem tetszik neki, ismerkedik a világgal, felhúzza garrisont, csomó mindenre kell költenie, stb.)
    b) meglévő játékos, akinek van elég goldja, de azt alapvetően farmolással szerezte, nem AH kereskedéssel: előbb-utóbb rá fog jönni, hogy túl sokat kell farmolnia ahhoz, hogy kifizesse a havi játékidőt. És ha a farmolás nem a kedvenc időtöltése, akkor előbb-utóbb megunja. Farmolás alatt nem feltétlen herb / ore gyűjtést értek, hanem pl. napi garrisonozás is ide tartozik. Főleg igaz ez, ha napi tevékenységhez van kötve a pénzszerzése, és ha kihagy pár napot, akkor már elég lehet ahhoz, hogy ne jöjjön ki az adott havi. Ők végül át fognak állni arra, hogy a wowtoken legfeljebb "kedvezményként" fog működni náluk (x havonta van 1 hónap ingyen wowja)

    Akik hosszú távon goldból fogják tudni fizetni a játékot:
    AH kereskedéssel foglalkozók, akik régen nagyon sokat farmoltak és/vagy nem költenek semmire (beleértve mountokat, raidelést, akármit). De előbbi réteg mindenképp csak egy kis %, utóbbi réteg pedig előbb-utóbb az infláció áldozata lesz (és amúgy se egy tömeges réteg).

    Egyébként én is úgy voltam vele, hogy ha szépen naponta csinálgatom a garrisont, akkor havonta kb. összejön a pénz, illetve később majd gyorsabban is, ha followereket lecserélem meg felhúzom őket. Aztán volt egy hetem amikor nem igazán volt erőm / kedvem belogolni, ami során realizáltam, hogy akkor a havi már nem lesz meg... aztán rájöttem hogy francnak van kedve csak azért belogolni minden nap, hogy majd egyszer néha nagy ritkán játszak. Főleg hogy ott a GW2, ahol ugyanezt megtehetem "ingyen", farmolás nélkül (kiegeket meg kell venni, na de azt wowban is).
    Szóval gyakorlatilag csak azok fognak megmaradni hosszú távon, akik tényleg játszani akarnak és nem csak "végülis ingyen akár lehet aktív is az acc". De ők meg maradnának előfizetéssel is. Igen van egy minimális réteg akik szó szerint nem engedhetik meg maguknak a WoW előfizetést, de ez a réteg még Magyarországon is minimális. Guildes tapasztalataim azt mutatják, hogy még a legszegényebbek is meg tudták oldani a havi előfizut ha tényleg akartak játszani (aztán mikor már kevésbé akartak, meg már csak a játék "social" része miatt akartak játszani, akkor jött az indok, hogy nem tudja megengedni magának).

Új hozzászólás Aktív témák