Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz kugyu21 #1743 üzenetére

    Ezt a leírást is figyelembevéve más megoldásra gondolok, ami valamivel jobban összhangban az árával is. Töltőknél elég irritáló egyébként, hogy külön találgatni kell róla, nemhogy beleírnának néhány kulcsszót a működésről, amiből legalább egy hozzáértő rögtön vágná, miről is van szó. Ez vonatkozik arra is, amikor boltban látok egy cuccot és csak nézek, alap dolgokat nem tudok róla megállapítani. Ebben ugyebár az a bosszantó, hogy több évtizedes elektronikai szakmai tapasztalatot néha porba aláz egy kis vacak, bolti töltő. Tehát ez is egy olyan terület, amit külön ki kell tapasztalni, és akkor idővel esetleg ránézésre is kitalál az ember dolgokat, amit a gyártó elfelejtett feltüntetni.

    Itt úgy tűnik, a V-1299 töltő 4 órás biztonsági időzítőt tartalmaz. Amennyiben egy cella hamarabb eléri az 1,75 Volt kapocsfeszültséget, az hamarabb lekapcsol. Feltehetően ilyen egyszerűbb, küszöbfeszültséget érzékelő elektronika van benne, nem pedig a komolyabb töltőknél ismert -dU érzékelés. Utóbbihoz olyan célprocesszor szükséges, amelyek később terjedtek el a töltők terén, míg ez az egyszerűbb megoldás múlt évezredi elektronikával, akár házilag is összebarkácsolható.

    Amint írja, ha nagyobb akkuhoz kevés a 4 óra töltés, vissza kell rakni egy második ciklusra is. De azt már nem biztos, hogy végig is tölti.

    Valószínűleg így működik az Accufresh 4/5, csak ott 8 és 16 órás időzítési korlát van. De akkor nem ok nélkül kapcsol le ezen az időn belül hamarabb, hanem érzékeli a megfelelő feszültség elérését.

    ... és akkor azokat a hengereket, amikkel már végzett azokat egyszerűen lekapcsolja hogy bevárják a többieket?

    Ahogy itt írja is:

    A Start gomb működtetése után a hengeres cellás akkuk ki lesznek sütve. A zöld LED és a töltőhelyek fölötti LED-ek folyamatosan világítanak. Ha az egyes cellák kisütése megtörtént, a hozzátartozó piros LED kialszik. Csak ha az összes piros LED kialudt, kapcsol át a töltő a gyorstöltésre.

    Az 1,75 Volt egyébként nem úgy értelmezendő, hogy kiveszem az akkut és ennyit tudok rajta mérni. Ez a feszültség csak töltés közben, a töltőáram hatására áll elő. Kivételkor azonnal leesik 1,3-1,4 Volt körüli értékre.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák