Új hozzászólás Aktív témák

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Petzval #3853 üzenetére

    Szia Petzval!
    Abban igazad van, hogy ekkora árammal tölteni ezeket az akkukat nem volna szabad (mint műszaki én is ezt vallom), de itt az IC-3 technológiával oldják meg, ahogy a műszaki magyarázat szól. 7,5 A-al töltenek és ennek megfelelően természetesen meleg, süt az akksi, alig lehet megfogni, sőt várni kell kb. 10-15 percet, hogy használni lehessen. Én már kb. 3 éve használom, előbb az elsőt 2 évig, amíg eldurrant és miután az akksik meg voltak, így vettem egy másik garnitúrát töltőstől, hogy használható legyen mind. A bajom talán nem is a töltéssel lenne, mert friss, feltöltött állapotban még jól dolgoznak, hanem az állásidővel való használat nélküli leürülés - önkisülés - okoz gondot. Viszont úgy gondoltam, hogy ez is a gyors töltéssel kapcsolatos, dehát a normál töltésű - gondolok itt a 6-8-12 órás töltésű NiMh akksikra - azok is hasonlóképpen viselkednek - nem tartják a töltést.
    Van már 5 féle töltőm, így tudok kisérletezni. Az a megállapításom, hogy ezek a NiMh akksik valahogy nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, mert a fórumokon elég sok hasonló panaszt lehet olvasni. Mág talán jobbak voltak a régebbi Ni-Cd akksik, csak ott macerás a kisütés.
    Új irányt vett a Sanyo Eneloop modellje, ki kellene próbálni, de elég sok akksim van ahhoz, hogy eldobáljam őket. Egyelőre az Akku-Elem Kft-től azt tanácsolták, hogy - mivel sajnos ez a jelenség fennáll - mindíg frissen töltött akksikat kell használni. Nincs rá megoldásuk, pedig ők ezzel foglalkoznak.
    Köszi a hozzászólást.
    Pibácsi.

Új hozzászólás Aktív témák