Új hozzászólás Aktív témák

  • Real_Necro

    veterán

    válasz hamyka #6303 üzenetére

    Nagyon nagy fogalomzavarban szenvedsz. Tegyél már légyszíves különbséget alkáli elem és akkumulátor között.

    Az Eneloop az nem elem, hanem akku. A 2000x tölthetőség nem azt jelenti, hogy 15 évig neked jó lesz, ez erősen használat függő. Van, aki naponta tölti az akksikat, van aki félévente. Az élettartama függ terheléstől, környezeti tényezőktől stb...

    Egy alkáli elemre általában rá van írva, meddig szavatos, azaz felhasználható. Most meglestem egy itthoni Varta elemet 2012.08. gyártották, 2017.06.-ig szavatos. Azaz megfelelő tárolás mellett kb 5 évig felhasználható.

    Van itthon Varta akkum, amit 10 éve vettem és még mindig jó. Ebből kb 3 évig volt aktívan hetente használva, majd utána már csak idényszerűen. A tároló kapacitását nem mértem, gondolom már jelentősen lecsökkent.

    Én úgy látom túlbonyolítod ezt az akku és töltő vásárlást és feleslegesen zaklatsz vele több embert privátban. El kellene végre döntened mit is szeretnél. :U

    „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Új hozzászólás Aktív témák