Új hozzászólás Aktív témák

  • hamyka

    senior tag

    válasz Zirowe #6335 üzenetére

    Na megpróbálok én is valami normális hsz-t össze hozni hogy a profik sem köthessek bele :U

    Gondolom NI-CD/NI-MH akkukról van szó :)

    Én csak annyit fűznék a dologhoz hogy érdemes használattal lemeríteni a NI-CD/NI MH akkumulátorokat, majd kisütni és tölteni őket :)

    Én úgy tudom a Liion ( bocsi ha nem jól írtam a nevét az akkumulátornak ) akkumulátorra lehet rátölteni, NI-CD/NI-MH akkumulátorra nem szabad rátölteni én így tudom,

    Az eneloopra sem szabad rátölteni, remélem nem mondtam nagy hülyeséget :R

    És egy ilyen leírást találtam itt :

    Az Eneloop fel van töltve lehet használni hacsak nem több mint egy éves gyártásút kaptál. Én azt javaslom hogy minden töltés elött kisütéssel kezdd. Be kell dugni a töltőt majd bele az akkukat, 8 másodpercen belül be kell a current gombot nyomni ha nem 200mA-el akarsz tölteni, 500-nál többet nem ajánlok. Ezután az akku töltődni kezd ha kisütéssel akarsz kezdeni a mode gomb hosszú lenyomásával átválthatsz dischargera ekkor fele töltő árammal kisüt és ha 0,9V alá megy a fesz tölteni kezd és ahogy tele lesz az akku kiírja csatornánként hogy Full. Ezután a display gomb nyomogatásával ki lehet íratni hogy az egyes csatornákban mennyi van ha megfelelő mindegyik akkor ki lehet az akkukat venni. Amikor a töltés elején beteszed az egyes akkukat a kijelzőn megjelenik a kapocsfeszültség. De sietni kell mert 8mp után már a töltőáramot nem lehet emelni, akkor ki kell venni az akkukat és ismét berakni, persze ha nem 200-al akarsz csak tölteni. Tölteni időre nem lehet a berendezés fullt ír ki ha az akkuba nem megy több bele. Azért kell utána kiíratni hogy nem kevés van e valamelyikben.

    ez így helyes?? :U

    Comodó új távlatok...........

Új hozzászólás Aktív témák