Új hozzászólás Aktív témák

  • Overmind

    aktív tag

    Üdv all!
    Had ajánljak pár anime-t, bár legtöbbjük már biztos elhangzott.

    Filmek: mondhatni alapművek:
    Akira: ütős sztori. Közeli jövőben játszódik. Maga a film a 80-as években készült, ami látszik a grafikán, de ez ne riasszon el senkit, érdemes megnézni.
    Ninja Scroll: Szintén nem mai darab. Egyedi stílusa van, de ez még a legtöbb embernek emészthető. A sorozat sokkal „betegesebb”. Én azért azt is imádom.
    Vampire Hunter D: Bloodlost: Aki a vámpírokat szereti, az rossz ember nem lehet :), és annak kötelező.
    Final Fantasy – Advent Children: ha másért nem, hát a grafikáért biztosan kötelező. Előtte érdemes végigjátszani a FFVII-et. :)

    Sorozatok:
    Aki szereti komolyabbakat:
    Berserk: kihagyhatatlan. Örök kedvenc. Nagyon epikus, nagyon hangulatos. Talán még a Lodoss War-nal is epikusabb, ami szintén ilyen középkori világban játszódik.
    Noir: (...A name of fate that has been designated since the past. Two maidens who reign over death. The Black hand belongs to that of the Green. May trangulitity be forever protected.)
    + 1 szavazat rá. :) Írták már, hogy miről szól. A zenéje is nagyon jó, átlagon felüli. Egyetlen hibájaként csak a sok visszaemlékezést tudnám felhozni, de az is igaz, hogy biztos nem úgy tervezték, hogy 2 nap alatt nézi meg valaki a 26 részt. :D
    Escaflowne: meseszép fantasy, nagy kedvenc.
    Hellsing: ez nem túl komolykodós, olyan igazi pörgős, vámpíros anime.
    Gungrave: maffiás. De annál sokkal több.
    Bleach: folyamatban van még, de nem hiszem, hogy elrontanák. Jó történet, profi kivitelezés, eltalált karakterek, szellemek, rengeteg igényes harcjelenet kardokkal, ... mi kell még? – Újabb és újabb részek. :)
    Tenjou Tenge: könnyedebb „fight”-os. A kivitelezés tökéletes. A nők... hmm... minden női karakter kivitelezése is tökéletes. :)
    Samurai Champloo: valahol asszem azt olvastam, hogy na ilyen egy hip-hop anime. :) A hip-hop-ot nem szeretem, de ezt annál inkább. Nem nagyon hallottam még olyat, hogy valakinek nem tetszett.
    Kenshin (asszem másik nevén Samurai X) : 1800... (valamennyiben) forradalom után játszódik Japánban, a legendás mészáros szelíd zarándok lesz, és elhatározza, hogy nem öl többet. No de unatkozni sem fog, és az első pár részt leszámítva a néző sem.
    Elfen Lied: brutális, mind véresen, mind pszichológiailag. Sokak szerint hatásvadász, de én nagyon szerettem. Talán pont olyan passzban néztem meg, hogy bejött.
    Raxephon: mechás, UFO-s, emészthetőbb, mint az NGE, és valahogy olyan különleges szálak fűznek hozzá, bár nem a kedvencem.

    +1 szavazat a Trigun-ra, azt már láttam, hogy ajánlották páran. Vash rulz. :) Ebben van komolyság is, de poén is bőven.
    Naruto is poénos, de komoly történeti szála van. Profi munka, tanonc shinobi ninjákról szól, szal amolyan fantasy-s harcok vannak benne, mindenkinek van valami spéci skillje. A százakárhanyadik részig nagyon-nagyon jó. Még nem fejezték be, csak most sajna nem halad a fő szál még pár hónapig. A kitöltő részek nem fényesek, de majd folytatják, és remélhetőleg visszatér a régi kerékvágásba.

    Humor:
    School rumble: úgy emlékszem lassan indult be, de utána ... fetrengős, röhögésben meghalós szokásos suli, szerelmek, hülyeségek, ... sorozat.
    Ranma1/2: nagyon jó kikapcsolódás. Szigorúan azoknak, akik nem érzékenyek a grafikára. Annyit röhögtem rajta, hogy ezen teljesen el tudok siklani már vagy 100 rész óta. :) Alaptörténet: szinte mindenki „harcművész” a sorozatban. A problémák általában abból fakadnak, hogy főhős ill. apja egy rosszul elsült edzés következtében hideg vízben lánnyá ill. pandává változnak, forró vízben vissza. Ehhez jön hozzá egy nem kívánt eljegyzés a szülők által, millió és egy egyéb menyasszony, akik lerohanják szegényt, egy perverz bugyitolvaj mester, ... és ami marhaságot ki lehet hozni helyzetkomikumokból az minden.
    FLCL (Fooly Cooly) : Iszonyatosan nagy marhaság. Többek szerint beszívva készíthették, mert józanul nehéz lenne összehozni. Többszöri nekifutásra tudtam végignézni az első részt, de rászántam magam, és megérte. Egyik nagy kedvencem lett.
    FMP (Full Metal Panic) + Second Raid + Fumoffu: mechás akció-vígjáték. A Fumoffu az már csak vígjáték, és asszem ezt is ajánlották már. Fetrengős nagyon. A konfliktusokat az okozza, hogy egy született katona srác, hogyan tud (azaz nem tud) beilleszkedni a civil világba a testőr missziója közben. Folyton résen van, mindenkit terroristának néz, aminek persze sosincs jó vége.
    Chobits: kawaii!!! Egyik legaranyosabb anime. :)

    Remélem vki hasznát veszi, hogy unatkoztam.

Új hozzászólás Aktív témák