Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Megnéztem újra az Elfen Lied és Highschool of the Dead-et.

    Elfen Lied: még mindig úgy tartom, hogy jó sorozat, de nem annyira jó, mint amennyire egyesek istenítik. A képminőség is elég vegyes, valahol gyönyörű, akkori minőséghez képest 5/5, de van olyan jelenet ahol még akkori szemmel is csak 3/5. A történet nem rossz, a karakterek is érdekesek, mondjuk Yuka karaktere nem igazán jött be. Minden szereplőnek már a poklon keresztül kellett áthaladnia:
    - húgát és apját a szeme láttára mészárolták le
    - már gyerekkorában kiközösítették és kínozták gyerekek és felnőttek egyaránt
    - csecsemőkorától egy laborban nőtt fel, ahol folyamatos kísérleteknek vetették alá
    - a nevelőapja többször megerőszakolta, majd amikor már nem volt képes tovább tűrni és segítséget kért az édesanyjától, akkor az a saját lánya helyett inkább a pedofil férjét választotta és a lányáról lemondott

    Minden főszeplő valamelyik fenti dolgon ment keresztül, kivéve Yuka, aki boldog, szerető családban nőtt fel és erre meg ő belőle jön elő többször is a hisztis, féltékeny személyiség. Valahogy Yuka karakterét nem igazán tudtam megszeretni, csak tűrni :W

    Összességében 7/10 nálam ez az anime.

    Aztán ott a Highschool of the Dead. Még ennyi idő után is (leszámítva a sokszor már kb felesleges és erőltetett fanservicet) szerintem elég jó sorozat. A grafika pár jelenetet leszámítva még mindig szép (nem is csoda, hisz a Madhouse csinálta), minden szereplőnek sikerült a szerepét és az ahoz tartozó személyiséget jól elosztani és akcióból sincs hiány.
    Egyetlen nagy hiba: 12 részre volt korlátozva a studió, így annak ellenére, hogy 1-2, általuk annyira nem fontosnak ítélt fejezetet a mangából kihagytak, még így is annyira sok akció és cselekmény van, hogy fél nap alatt simán ledarálja az ember és aztán meg a végén csak az jut a néző eszébe, hogy "Ennyi?".

    Sajnos ez a sorozat Japánban nem lett kirobbanó siker, így kétséges volt 2. évad, de az USA-ban akkora siker lett, hogy egy ideig úgy tűnt, hogy az amerikai rajongóknak hála lesz folytatás, amit igaz konkrétan nem mondtak ki, de egyértelműen erre célzott az egyik készítő (már nem emlékszem, talán az egyik producer vagy lehet maga az író) egy amerikai Anime Con-on tartott kérdezz-felelek panelen. Sajnos a dolgot azonban maga az író úgy tűnik megtorpedózta, hisz már 2012 óta kispadra van téve a manga, így nincs új anyag. Amennyi manga kész van az kb 10-11 anime részre lenne még elég, tehát nem csak, hogy éppen nincs elég anyag egy 2. évadhoz, de azért se éri meg 2. évadot csinálni, mert a történet nincs lezárva és felesleges pénzt áldozni egy olyan manga animálásába, amit lehet soha nem is folytat az író.

    Na mindegy, lényeg, hogy HotD még mindig 8/10 nálam (9/10 lenne ha nem lenne a sok erőltetett fanservice).

Új hozzászólás Aktív témák