Új hozzászólás Aktív témák

  • unclefucka

    senior tag

    Most, hogy sikeresen folyik az adatmentés a "RAW-osodott" vinyómról, kaptam egy kis ihletet az íráshoz. :))

    orichalcos ajánlására elkezdtem nézni a Re:Zero -t. Hát nagyon nem bántam meg. Köszi, ori :R
    Kezdem úgy érezni, hogy az igazán jó sorozatok nem állnak meg 12-13 résznél. Mindegy, hogy kapásból 24 részt adnak le, vagy több évadban adnak le 24, vagy több részt, azok lesznek a jó sorozatok. Persze van egy felső határ is, ahonnan már pszeudo- (50+ rész), vagy teljesen endless anime lesz a sorozatból, de az már egy másik műfaj.

    Lássuk a legtriviálisabb példákat:
    - Monogatari series
    - Steins;Gate
    - K-ON
    - Shingeki no Kyojin
    - Sword Art Online

    Az elméletem pedig a karakter fejlődés. 12 rész ideje erre egész egyszerűen nem elég. Ha mégis, akkor az mestermű, vagy nagyon koncentráltan egy-két szereplőre korlátozódik.

    Visszatérve a Re:Zero -ra. Nincs itten semmi gond, mivel Subaru elérte a mélység fenekét -ahonnan már csak felfelé vezet az út- kezdődnek az igazán jó dolgok. Epic-battle, legyőzzük a gonoszt, megmentünk mindenkit, stb. Bár ez a három fehér bálna vs. maroknyi sereg nem ezt sugallja. Ahogy ezt már korábban említve lett, már csak 5 rész maradt erre, ami nem sok, elég intenzív végjátékra számítok.

    Ha valaki rászánja magát, hogy megnézi egyben később, vagy felveszi a fonalat 20 rész után, az szánjon rá egy teljes napot, mert a sorozat abbahagyhatatlan. Keményen sodor magával az események áradata. Az külön tetszik, hogy van benne egy kis nyomozós-fűszerezés is, ahogy Subaru felfedi a gyilkosságok elkövetőjét.

    Rem, nos, meg hát... <3 :B

    [ Szerkesztve ]

    Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.

Új hozzászólás Aktív témák