Új hozzászólás Aktív témák

  • mekker

    őstag

    válasz Mister_X #39840 üzenetére

    Valahol a kettő közt van azt igazság elrejtve. Vannak figyelmi/fegyelmezési gondjaik a mai diákoknak, de alapvetően egy jó tanárnak olyan kisugárzása van, hogy kevés diák fog linkeskedni az óráin.

    Én még annyit tudok hozzáfűzni, hogy szerintem az alulmotiváltság messze-messze a legsúlyosabb probléma. Látom magam körül az embereket, hogy amíg a középsulit csak egy 7 órányi börtönként élték meg, addig amint kijutnak onnan (egyetem, OKJ, meló) ezerrel gürizni kezdenek, mert hirtelen van egy adag motivációjuk. Én ezért sem hiszem, hogy itt a diákok lennének elb***va.

    Ahogy megyünk felfelé az alsó-felső-középsuli létráján, úgy egyre inkább romlik a tanórák morálja. A diákok egyszerűen nem akarnak megszólalni órákon, és számomra ez verte szét leginkább az órák minőségét. Tanári oldalról több csoportmunka, folyamatos pozitív visszacsat. és valamennyire a projekt-alapú oktatás bevezetése lenne szükséges. A diák oldaláról pedig nyilván az órai interakció erőltetése és több motiváció lenne elvárható, de ezt lényegében magával hoznák az előbb már felsorolt változtatások.

    [ Szerkesztve ]

    Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

Új hozzászólás Aktív témák