Új hozzászólás Aktív témák

  • Hintalow

    senior tag

    Jó régen írtam már ide is, dobok pár sort azokról amik a közelmúltban futottak nálam:

    Cybernetics Guardian
    Jófajta egylövetű OVA a 80/90-es évek határáról, történet minimális, az akkor valamiért menő cyberpunk / démonidézés keverék keretek, bio/kiber/démon harcossá mutálódó főhős mert csak :D
    80/90es évek ovái iránt rajongóknak kötelező

    Kaze no Stigma
    Szerintem ez azért nem ismeretlen, a sokszor ellőtt mágikus harcos/iskolai/romantikus vonal, világmegmentés és tsai.
    A főhős viszont nem a szokásos töketlen darab, sokkal inkább az ellentéte. Sajnos félbehagyott, felvonultatják az új fenyegetést, és snitt.
    Nem tudom jó szívvel ajánlani

    Mai-Hime & Mai-Otome
    Ezekről inkább együtt írok, mert ha nem is folytatásai, de azonos univerzum, több utalással (az Otomében visszafelé a Hime sorozatra)
    Szintén mágikus iskolai darab, de (a hime mindenképpen) szerintem jóval sötétebb az átlagosnál, hullanak a szereplők szépszerével. A main cast teljesen női, még ha nem is olyan erősen mint pl. a Queens Blade, de csak a végére kezdenek szerepet kapni a srácok.
    Az az igazság, hogy tetszett, még ha nem is mutat semmi újdonságot, de pont jó arányban volt benne dráma, komikum, a zenék is rendben voltak, nem tolták túl az epikusságot sem.
    Ajánlom mindkettőt

    Makai Senki Disgaea
    Hát nem egy világmegváltó darab, főként azért mert egy (általam töksimeretlen) tactical jrpg sorozatból készült, de elég könnyed és epizódikus darab ahhoz, hogy ez ne okozzon próblémát.
    Én kifejezetten élveztem a pokol (12 éves kinézetű) sötét urának, és hűséges angyal! Segítőjének a bénázásait keresztül az alvilágban :D
    Könnyed kikapcsolódásra simán jó egy-egy rész.
    A prinnyk pedig mindent vittek számomra (mert hát mi sem természetesebb az alvilágban, mint a félkegyelmű, falábakon közlekedő, denevérszárnyas pingvinseregek, akik a mindennapi feladatok nagy részét végzik, amikor éppen nem tüntetnek fizetésemelésért)

    Mamoru-kun ni Megami no Shukufuku o!
    Tucattermék, generic iskolai szerelem + mágikus powa. Nem sokon múlt, hogy hagytam a fenébe, három dolog mentette meg:
    - a főhős bár a műfaj megkövetelte töketlen darab, de legalább tudja kit akar, szerelmet vall, fejlődőképes
    - a főhősnő a szokásos tsundere, de közben (korai) Son-Goku szintű mágikus harcos, valami mindig szétrobban, ha beégetik :D
    - A többi szereplő totál idióta, jó értelemben, és az egész sorozat nem veszi komolyan magát.
    Ettől függetlenül csak akkor, ha nagyon nincs más.

    Mardock Scramble

    cyberpunk darab, tehát számomra kötelező, viszont abból a gondolkozósabb, lassú folyású darab 3 egész estés film formájában, tehát aki akcióorgiát vár, az nem ezzel fogja megtalálni a számításait (persze azért filmenként van egy-egy jobbfajta)
    A cast jól eltalált, a korábbi gyerek prostituált Rune már önmagában nagyon erős karakter mint főhős.
    CP rajongóknak viszont ajánlott!!! (nem írom kötelezőnek, mert szerintem nem alapmű szintű)

    Mayo Chiki

    Ezt tuti ismeri többségetek, nekem most volt meg, aranyos darab, tonnányi ecchi, háremhegyek, a főhős semmit nem vesz észre. Nem fogom újranézni valószínűleg sosem. Pont. :D

    Metal Skin Panic Madox-01

    Egy újabb gyöngyszem OVA a 80as évekből, minimál történet, de annál több robbanás.
    Mert mi sem természetesebb a főszereplő (autószerelő?) srácnak, mint miután megtalálta a hadsereg által elhagyott!!! Legújabb titkos fejlesztésű exoskeletont (amit persze kirakat állapotban, éles fegyverzettel szállítanak) mint hogy belebújva (nem tud kiszállni) elindul a megbeszélt találkozóra a barátnőjével, közben meg üldözi a hadsereg, romba döntve a fél várost. És így leírva szerintem jóval bonyolultabbra sikerült, mint maga a sztori :D 80/90es évek ováit ha szereted, akkor ne hagyd ki :)

    Nagasarete Airantou

    Ismét egy ecchi hárem katyvasz, megbolondítva annyival, hogy egy szigeten zajlik, ahol a főhősön kívül csak lányok élnek az 1900-as évek szintén…
    Teljesen lökött darab, jó pár logikai bukfenccel (a sztori szerint 20 éve tűntek el a férfiak a szigetről, de a female cast jó része 16-17 éves...)
    Csak a stílus keményvonalas rajongóinak

    Natsu no Arashi

    Ez volt az, ami talán legjobban megfogott a mostani adagból, érdekes sztori, és érdekes rajzolás. Annak a Kobayashi Jinnek a tollából származik, aki a School Rumble nevű szösszenetet is jegyzi.
    A zenéje szintén nagyon bejött az első évad openingje és endingje azóta is szól a gépről :)
    Mivel talán az egyedibb darab a legjobb szó rá, ezért vagy bejön, vagy hidegrázást kapsz tőle a második rész közepén, és hagyod a fenébe, de szerintem érdemes egy próbát tenni vele.
    Ajánlom!!

    Mahou Sensei Negima

    Ez egy kicsit nagyobb projekt volt, mert két teljes sorozat, és több 3-4 részes ova széria után letoltam a mangát is a teljes élményért. (megérte)
    Előre tudtam, hogy ez jófajta lesz számomra, Akamatsu Ken követte el, aki a Love Hinát is (ami az egyik nagy alapmű számomra, animés pályafutásom egyik első darabja volt vagy 16 éve)
    A 9 éves világot megmentő varázsló Negi (később már szinte dragon ball szintű mágikus harcos) néha kicsit sok volt, a hárem fíling is egyre duzzad, (a 30 fő körüli csupa lány osztályban fan hová fejleszteni :D) De a történet magával ragadó, egyszerűen nem tudja letenni az ember.
    Alapból ajánlott, ha szereted a Love Hinát és a stílusát, akkor nagyon ajánlott!

    The Irresponsible Captain Tylor

    Nehezen tudnám bárhová bekategorizálni Tylor kapitány kalandjait. Elsőre tipikus space opera nagy űrhadihajóval, az Uchuu Senkan Yamato és iterációi után szabadon. De valójában teljesen komolytalan, hiszen a cimszereplő kapitány teljesen alkalmatlan a véletlenül megszerzett posztjára, felelőtlen, lusta, gyáva ,és úgy általában tesz az egész háborúra, viszont bármit csinál, egyre feljebb „bukik”
    A karakterek szerintem jól eltaláltak, a hangulat is jó, hozza az epikus space-fílinget, és elegánsan váltogat a teljesen felhőtlen bolondozásból a teljesen komoly, néha tragikus részekbe.
    Ha szereted az érát (és tetszett mondjuk a Martian Sucessor Nadesico) akkor ajánlom

    [ Szerkesztve ]

    Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

Új hozzászólás Aktív témák