Új hozzászólás Aktív témák

  • Sordoran

    addikt

    Az őszi szezonban eddig két (új) anime fogta meg a figyelmem. Sajna mindkettő pénteken jön ki, így bár jó hogy hétvége, de már végeztem is velük és újabb egy hetet várhatok. :DDD

    Tonikaku Kawaii: Egy kis aranyos, szerethető romantikus vígjáték, nagyon jó így a hét fáradalmait kipihenni, melengeti az embert. :DDD Három rész után sem változott a véleményem, kedves, lightos, vicces. Semmi extra, de pont jó így.
    Röviden a sztori: A történet főszereplője Yuzaki Nasa, aki nevét arról a NASA-ról kapta, emiatt kiskorában sokat piszkálták. Ezért úgy döntött, hogy a tanulásnak szenteli minden idejét, és bebizonyítja, hogy ő még a NASA-nál is különb, senki ne szórakozzon vele. Egy nap viszont meglát az utca túloldalán egy gyönyörű lányt, aki teljesen megbabonázza, és a józan észt félredobva azonnal oda akar menni hozzá. Ám az úton átszaladva egy kamion elüti hősünket, (aki így újra éled egy fantasy világba) de a lány megmenti az életét. Nasa miután magához tér a lány után siet, és félve, hogy soha többé nem látja őt azonnal szerelmet vall neki, lesz ami lesz. A lány megdöbben, ám végül a fiú meglepetésére beleegyezik, hogy a barátnője lesz, egy feltétellel: ha feleségül veszi. A fiú örömmel igent mond, majd eszméletét veszti a sérülésektől. A kórházban magához térve a lánynak nyoma veszett, de reménykedik, hogy megtalálja őt. Évekig keresi eredménytelenül, ám egy nap megjelenik a lakása előtt ő, a felesége. A sztori innentől pedig kettejük kapcsolatáról szól, a közös életükről.

    Majo no Tabitabi: Ez az anime is egy kis varázslós, aranyos sorozatnak tűnik, de ennél mélyebb. Meglepett, hogy mennyivel érzelemdúsabb mint vártam. Bár epizódikus az egész, sok kis különálló történettel, főszerepben egy Elaina nevű boszorkánnyal, de így is nagyon élvezem.
    Sztori röviden: A sztori főhőse tehát Elaina, aki kiskorában a Nike nevű boszorkány kalandozásainak történetét olvasta sokat, ezért úgy döntött, ha felnő ő is utazó boszorkány lesz. Ennek első lépéseként kitanulja a varázslás csínját-bínját, ami könnyen megy neki, de ezután jön a neheze. Ahhoz, hogy igaz boszorkány legyen, előbb tanoncként kell tanulnia egy másik boszorkány alatt, aki idővel elismeri a képességeit, így lesz csak teljes értékű tagja a boszorkányoknak, és kezdheti meg utazását. Viszont mivel nagyon fiatalon már óriási tehetséggé vált, nem akarja senki a szárnyai alá venni. A sorozat az ő történetét mutatja be, kisebb-nagyobb időugrásokkal. Ami miatt igazán különleges, hogy Elaina nem az a tipikus főhős, és így tényleg csak utazóként ismerjük meg vele együtt a világot. Nem akarok lelőni semmit, de a 3. részt megnézve elég egyértelművé válik mire gondolok. :U

    Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

Új hozzászólás Aktív témák