Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Kicsit a romkomokra rákaptam.

    A tomo-chan után megnéztem a Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (The Dangers in My Heart) -ot, az is nagyon tetszett. Kicsit cringe-nek indult, szóval kellett szenvedjek az elején, de aztán beindult. Nem volt annyira vicces, mint a tomo, de cserébe romantikusabb volt, amit hát úgy tűnik szívesen fogadok. :D Volt egy komi-san-os áthallás, de az nem baj végsősoron.

    A Tomo-chan wa onnanoko! -ról annyit még írnék, hogy az kicsit erőltetetten indul, de aztán nagyon jó lesz és kiválóak a karakterek. Relatív vicces, sokszor megmosolyogtat.

    Aztán elkezdtem az insomniacs after school-t. Feléig néztem, nem fogott meg. Hogy miért, arra a Rikei ga Koi ni Ochita no de Shoumei shitemita. r=1-sinθ; Science Fell in Love, So I Tried to Prove It r=1-sinθ (ez a második évad akar lenni) mutatott rá. Az insomniacs ingerszegény ezek mellett. Hétköznapi karakterek, hétköznapi sztori, semmi abszurditás és animés agymenés. Leginkább slice of life, picit romantikus és nem vígjáték. Nem rossz, csak ingerszegény a többi mellet, nem ezt kerestem.

    Az i tried to prove it-nak már az első évadja is jó volt: semmi különös, de kellően nagy ökörség. A második évad mégjobb. Hogy mennyire eszement az már az elejétől mutatkozik, azt látva egyértelművé vált számomra, hogy miért volt kevés az insomniacs. Ennél is azt éreztem, hogy kicsit döcögősen indul, lehet ez ilyen romkomos dolog, bár a kaguya-sama kivétel, az nagyon erősen kezdett (cserébe a végére rétestészta lett). Szerencsére el tudott rugaszkodni az első évad narratívájától, kaptak figyelmet a mellékkarakterek és egész mély dráma lett a második fele.

    Szóval a Tomo-chan, dangers in my heart és az i tried to prove it felkerült az üdvös romkom listára a kaguya-sama és a komi-san mellé. Az insomniacs mellett a yamada-kun to lvl999 sem jött be amúgy, mást nemtom láttam e a műfajban.
    Mit írjak még fel a megnézendők közé?

    Vicces amúgy, hogy mindegyik ilyen slice of life-nál ugyanaz a sablon. Középiskola, cultural festival(általában maid café-val), sportnap, maraton, tesióra, esernyőmegosztás, valakimegfázikmegkellátogatni, osztálykirándulás, iskolaiszünetek, ünnepek. De gondolom ez határozza meg a műfajt és a különböző produkciókat az különbözteti meg egymástól, hogy ugyanabból a sablonból ki mit hoz ki, milyen karaktereket, milyen történeteket és ki milyen mélyebb narratívát tesz mögé. Nehéz lehet a mangakák dolga, hogy ne olyat írjanak, amit már valaki megírt és ne tűnjön másolatnak.

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák