Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz Terapeuta #3716 üzenetére

    Köszönöm a véleményeket, mindenkinek:)
    Nem sokat változott a felszerelésem mostanában: EOS 400D, Pentacon 4/200, Pentacon 4/300, Canon 50/1.8 Mk II, közgyűrűsor. Kb. ennyi amit természetfotózásra használok. Néha állvány+távkioldó ill. makróra a beépített vakut használom terelt vagy diffúzorral (légbuborékos csomagolófólia) tompított fénnyel. A 300-as Pentacont nagyon nehéz használni a súlya miatt. Nem tudom egyszerre alátámasztani, tekerni a fókuszt és a blendét és mire fogást váltok, elrepül minden. Csak lesből működik és az állványom nem bírja el rendesen (még mindig a Soligor VT-453), a tükörcsapódás látványosan beremegteti. De alapvetően most már mindenem van amit feltétlenül szükségesnek érzek, már csak jobbra cserélném őket. A telékből a beugróblende hiányzik legjobban, a többit megoldom de az nagy időveszteség.

    Zozzant: egy szintig nyilván van értelme elmondani a felszerelést de kb. annyit érdemes mondani róla, hogy DSLR+teleobi és természetesen a fényerő fontos. A többi nem témafüggő, minden obitól elvárja az ember, hogy megbízható legyen, pontos AF (ha van), szép rajzolat, zoom előny, csendes, gyors stb. Ezen belül elég sok lehetőség van, nem kell pont olyat venni mint ami a Máté Bencének van :)

    [Szerkesztve]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Aktív témák