Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Most hogy láttam a Hellblade végigjátszásának egy részét úgy érzem írnom kéne a Thor-ról. Moziban láttam, de akkor még nem jártam rendszeresen moziba, fiatal(abb) voltam és igénytelenebb. Mikor beültem a filmre nem tudtam mire ülök be, csak azt, hogy Thor, ami nekem elég volt, mert érdekelt a mitológia. Akkor még nagyon keveset tudtam filmes dolgokról, - csak sokkal később tudtam meg, hogy ez egy képregényfilm volt. - Mikor kijöttem a vetítésről azt gondoltam a filmről röviden, hogy "meh". Aztán teltek az évek, tájékozottabb lettem és a Thort képregényfilmként kezelem azóta, de most jött a Hellblade és átértékelődött bennem, rájöttem, hogy mi lehetett a baj. Szóval mikor beültem a Thorra egy mitológiai filmet vártam és ehhez képest mit kaptam? Nehéz lenne megmondani, ezért is voltam csalódott. A mitológia a film számára csak egy köntös, amit ráhúztak egy nem különösebb történetre és itt Thort hiába mondják Istennek, nem az, csak "egy szuperhős", ami valljuk be nagy különbség, szerintem a Marvel a populáris megjelenítésével elrontotta, degradálta az egészet. Talán a Thor nem is egy gyenge képregényfilm, hanem egy még gyengébb (azt mégse írhatom, hogy rossz) mitológiai film.
    Igazából nem tudom mit akarok mondani és hogy mire akarok kilyukadni, talán a szemléletbeli változás bemutatása vagy az igény egy jó skandináv mitológián alapuló filmre (ami vagy sosem lesz vagy pocsék lesz, ahogy azt már megszokhattuk. Bár Guy Ritchietól szívesen megnéznék egyet az Arthur király után...), a fene tudja.
    Juteszembe, készültek jó filmek a témában?

    #értékelés

    [ Módosította: Viszlát ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák