Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    UFO

    Megint sikerült úgy felállnom a fotelből, hogy nem tudtam eldönteni, azért maradt ennyi kérdőjel a fejemben, mert felületes voltam nézés közben, vagy csak szimplán maradt következetlen a végkifejlet.

    Maga a fő cselekményszál, végig StarTrek bla-bla-ra épül, és tényleg nem tudtam eldönteni, hogy ezek valós tudományos alapok, vagy csak össze-vissza halandzsa, aminek se füle, se farka? Az a baj, hogy semmi kapaszkodót, semmi kinyúlást nem kapunk, ami az átlag néző szintjén is érthetővé teszi a cselekményt. Kénytelenek vagyunk úgy követni az eseményeket, hogy abból nem értünk egy kukkot sem.
    Persze, ha valaki izomból vágja a kvantumfizikai állandókat ...

    A 38 binárisként történő aposztrofálása (visszahallgattam, az eredeti nyelven is) mondjuk ébresztett bennem némi kételyt, a dolgok komolyságát illetően. Fel is húztam kissé a bal szemöldököm, de úgy voltam vele, hogy legalább sikerült elkapnom valamit a filmből, és ez adott egyfajta katarzis-élményt, hogy - Haaaa haaaa, ugye én megmondtam ;]

    A dramaturgiát illetően, ez a sok katyvasz, kb úgy működött számomra, mint amikor mondjuk akciójelenet közben rángatják a kamerát ide-oda, és voltaképp fogalmad sincs, hogy pontosan mi történik a képernyőn, de elhiszed, hogy pont az történik, aminek ott történnie kell.
    Ebben mondjuk jó a film, és ebből kifolyólag, azért sikerült egy seggel végig ülnöm. De a végére, csak ott maradt a nagy kérdés, hogy most akkor ennek mégis mi a franc értelme volt?

    Merthogy addig OK, hogy Saganék (az ő neve megmaradt) elküldenek egy üzenetet, egy kvantumfizikai állandóra épített megoldókulccsal, de erre mi szüksége van azoknak, akik amúgy idejönnek? :F
    Nem lett volna egyszerűbb leszállni, és bemutatkozni, vagy bármi hasonló?

    A vége nekem nem volt konzekvens.
    Ha meg még ehhez hozzáveszem azt a dialógust, ami az autóban hangzott el, a záró képsorokban, akkor tényleg kijelenthetem, hogy ez nekem így nagyon nem tiszta.
    De azért itt hívnám fel a figyelmet, az első bekezdésemre is :B

    Amúgy a színészek jók, hitelesen közvetítik a szerepüket. CGI-ről nincs értelme beszélni, a zenére meg nem emlékszem. Alacsony költségvetésű DVD/BD release, moziban nem is játszották. Szerintem, bőven elég lett volna, egy Black Mirror epizódban helyet szorítani a történetnek.

    Fene se tudja, hány pontot ér. Maradjunk annyiban, hogy nagyon egyszer nézős. Érdemes szinkronnal belevágni. Én legalábbis tuti elvesztem volna az eredeti szövegben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák