Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    US megnézve:

    Hát srácok.... semmit nem tudtam a filmről, úgy feküdtem neki, annyi, hogy egy horrort vártam, amit viszont nem kaptam meg. Ez egy nagyon furcsa műfaj keveredés lombik gyermeke lett, se nem horror, se nem vígjáték (pedig az is próbál lenni helyenként), se nem dráma, ez ilyen semmi. Az egész filmet értetlenül néztem végig, kb sejteni lehetett a végét, de úgy az egész egy elég nagy mindfuck, kicsit a Mother című film jutott eszembe közben.

    Utána olvasgattam persze, és oké 1111 meg hasonlók, nagyon jópofa szimbólumok, meg háttérjelentés, csak annyi a baj, hogy az egész filmet kb feláldozzák a szimbólumok és a nagy mondanivaló oltárán, ez így nem jó. Szerintem attól, hogy micsoda durva társadalomkritika van belecsomagolva mélyen egy filmbe, még az nem lesz feltétlenül jó film.

    A filmnek önmagában is meg kell állnia a lábán, önmagában is elfogadható magyarázatokat kell adnia dolgokra és max azon felül lehet még bármilyen egyéb mély mondanivalója is, amit vagy megért pár ember vagy nem. Az nem jó út, hogy na csinálok egy filmet a jupiter körül keringő teáscsészékről, amik beszélnek, csak azért, hogy aztán az abban használt szimbolikák a mai kori amerikai társadalomra kivetíthetőek legyenek, ez nagyon olcsó és gyenge próbálkozás így.

    Felültem a vonatra sajna, mert a kritikák nagyon ajnározták a filmet, gondolom pont a hatalmas mögöttes mondanivaló miatt, csak arról nem beszéltek, hogy a mögöttes tartalom előtt konkrétan nincsen semmi. Mert az amit a filmben látunk, egyszerűen nem értékelhető, kritikán aluli az egész. A rossz élmény miatt meg felőlem az egész bibliát felmondhatják nekem, attól még nem lesz jobb a filmélményem, hogy beleképzelek dolgokat.

    Nálam 10/2.

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

Új hozzászólás Aktív témák