Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Mikor mentem fel itthon a lépcsőn éreztem, hogy fáj a térdem, eszembe jutott a 2009-es Sherlock Holmes egyik jelenete*, erről pedig a film és a tény, hogy felszínes volt a kémia területén, tehát valószínű az analizálások területén (pl mint a linkelt jelenet) is biztosan felszínes és úgy általában, a legtöbb film a legtöbb területen túl felszínes, nem elég mély. Erről eszembe jutott, hogy most, hogy nemrég újra láttam az Interstellart, eddig valahogy nem zavart, de most engem is kiakasztott, hogy szájbarágós. Űrhajósok magyarázzák egymásnak mi az a fekete lyuk? WTF?
    Jó, de mit akarok ezzel mondani?

    Egyre nagyobb igényt érzek a minőségi forgatókönyvírásra. Arra, hogy a megfelelő beszélgetések megfelelő környezetben hangozzanak el. Arra, hogy a filmek ne legyenek felszínesek.
    Tegyük fel el kell mondani a nézőnek mi egy fekete lyuk. Ne űrhajósok meséljék már egymásnak, hanem teremtsünk egy olyan környezetet, jelenetet, ahol egy ilyen beszélgetés életszerű! Például vágjunk be egy jelenetet a múltból, amikor az egyik szereplő először hall erről mondjuk egy előadáson vagy valami.
    Ahhoz meg hogy egy forgatókönyv ne legyen felszínes feltétel, hogy az író ne felszínesen ismerje a témát, hanem töltsön el vele időt, tanulmányozza, kérjen ötletet, útbaigazítást szakértőtől, használja a megfelelő nyelvezetet, szakzsargont akár. Már-már olyan helyzetbe hozva a laikust, hogy itt-ott értetlenül, de érdeklődve figyeljen. Asszem a Primer-re írták azt, hogy eléggé szakmaias volt pl nyelvezet terén.

    Milyen olyan filmeket tudtok, ami vállalta, hogy bizonyos szakterületekkel bővíti magát és jól csinálta azt, nem felszínesen?

    Most látom, lesz Sherlock Holmes 3, de nem Ricsi Fickó rendezi. Érdeklődve várom!

    * a mobilarénás felületen alig látszik, hogy a link más színű, mint a szöveg. Sajnálatos.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák