Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Amélie csodálatos élete (FRA dub, HUN sub)

    Sokadjára újrázva. Az egyik kedvenc filmemnek tartom, de mindig félve nézem újra, tartok tőle, már nem ragad meg úgy, mint legutóbb.
    Újfent be kellett látnom, hogy teljesen hülye vagyok. Ez a film nálam még mindig abszolút 10/10, egyszerűen annyira, de annyira össze van rakva, annyira frappáns, ötletes és szerethető, hogy a film kb. hatodik másodpercében felrajzolsz egy mosolyt az arcodra, ami bő két óráig ott is marad. Megkockáztatom, hogy all-time top10 nálam, de legalábbis vígjáték kategóriában tuti. Csodás alkotás egy csodás Audrey Tautouval.

    Két másik nagy kedvencemet is sikerült újrázni mostanság (még a téli szünetben...); a Shaun of the dead-et és a Crazy, Stupid, Love-t. Nagyon jó, szórakoztató film mindkettő.

    -----

    Filmajánló jelleggel említem csak a Vissza a jövőbe trilógiát és a Szomszéd nője mindig zöldebb 1-2. filmeket, amelyekez most először láttam eredeti nyelven, magyar felirattal. Előbbi már nem üt akkorát, mint ~20 éve, de szerethető alkotás és üde színfolt a maga átivelős történetével, ez még ma sem feltétlen divat, főleg közel 40!!!! éve. Nagyon jól szórakoztunk rajta, bár néhol a felirat nem ült annyira, mint a szinkron (az eredeti szinkron szerintem mestermunka).
    Szintúgy imádom a Szomszéd nője... filmek szinkronját, rengeteget szoktam is idézni, de bármilyen jól is sikerült a szinkron, nagyon megérte angolul megnézni. Amit ez a két ikon művelt, arra nincsenek szavak, lerí róluk, hogy nagyon erős kémia van közöttük - a vásznon kívül is. Szeretnénk is idén még néhány közös alkotásukat megtekinteni. A napokban pedig a Van, aki forrón szereti jön.

    -----

    Kivégeztük a National treasure 1-2-t és a The Rundown-t is, köszönöm az ajánlást! Utóbbi nagyon nem jött át, előbbi még csak-csak, bár érdekes módon a folytatás mintha valamivel jobban sikerült volna, mint az első rész. De az újrázási listámra nem írnám fel egyiket sem :)

Új hozzászólás Aktív témák