Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    válasz erahurka #149735 üzenetére

    Az objektivitást rögtön tegyük is félre, mert ha valaki manapság bármilyen művészetről kihangsúlyozottan objektívan szólal meg, akkor 90% valószínűséggel a saját ízlését próbálja racionalizálni, nem ritkán igencsak erőszakosan. Én mérnök vagyok, ilyesformán nagy híve az objektivitásnak, de ebben a társadalomban (nem csak Mo.) teljesen feleslegesnek tartom a filmezés kapcsán erőltetni. Szóval én a saját értékrendem, preferenciáim alapján szűröm a filmeket, oszt' annyi.

    Nálam a film optimális esetben egy audiovizuális élmény, agymunkát igénylő tartalommal. A történet (főleg a lineáris történet) nem különösebben fontos, a karakterek annál inkább. Nagyra értékelem a jó zenei rendezést, de az irritál, amikor a zenével túlzottan manipulálni akarnak. Vizualitásban erős preferenciám a fantázia és a vízió a technológiával szemben, de a jó CGI-t azért nem vetem meg.
    Ha ezeken a preferenciákon keresztülereszted a top 15 IMDB filmet, akkor mindjárt nem lesz olyan meglepő, amit írtam. A Pulp Fictiont konkrétan nagyon szeretem, viszont az a film nagyjából egy ütősen megírt kamaradráma remek alakításokkal és jó zenével - ezt mind értékelem is benne, viszont pont a vizualitás terén nem ad gyakorlatilag semmit, ezért sok film van, amit fölé rangsorolok, pusztán azért, mert az az aspektus nekem kiemelten fontos.

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák