Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    válasz Kergeboci #149795 üzenetére

    Ito

    Kedves kis film, mely annak ellenére, hogy egy mára már túl sokszor látott felnövés történetet mesél el, mégis tud egyedi és nagyon is sajátos maradni. Lassú tempójú, színes karakterrel
    tűzdelt kis világ, egy japán vidéki környezetről, és az abban felcseperedő, félénk kislányról.

    Persze a környezet, ez a modern japántól elszakadt kisvárosi élet, annyira messze áll tőlünk, hogy nekem legalábbis kicsit nehéz volt az apa karakterén kívül bárki mással is azonosulni (még többször megérteni), de az ilyen fajta "kultúrsokkra" azért én számítottam, és némi egészséges mazochizmus által még vártam is. Hát megkaptam.

    Nagyon tetszett az a visszafogottság, amivel a karakterek motivációja, háttértörténete tálalva van. Sokszor egy pillantás, egy hosszan kitartó csend, vagy pár elejtett mondattal, többet tud mesélni, mint sok más látványos, drámai alkotás.

    Érdekes merülés volt egy távoli világ kis rejtett szegletében, és a vége felé már a lelkem is kapott némi olyan muníciót, amivel kezdeni is tudott valamit, szóval ha ajánlani nem is tudom, megbánni azért nem bántam meg a végig nézését.

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák