Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Corpse Bride (A halott mennyasszony) (2005)
    Tim Burtonről tudjuk, hogy az a meglepő, ha az épelméjűség nyomai felbukkannak egy-egy filmjében. A Corpse Bride-dal végképp biztosra ment, hiszen már a cím és a poszter is egyértelművé teszi, hogy itt az ép elme nem rúg labdába.
    A stop-motion animációval készült film története Victor és Victoria házasságának előkészületeivel kezdődik, ahol Victor gazdag polgári szülők sarja, míg Victoria elszegényedett nemes szüleinek utolsó reménye - hogy ne kerüljenek az utcára. Az esküvői főpróba (hiszen everything must go according to plan!) meglehetősen rosszul sikerül, mert Victornak sehogy nem sikerül végigmondani az esküt - a végén a pap elzavarja gyakorolni. Victor lelkiismeretesen így is tesz - a véletlenek összjátéka folytán igen sajátos eredménnyel...
    A film első 15-16 percében a szülők és az esküvői előkészületek groteszkségét csodálhatjuk a véglegekig kikarikírozott vizaulitás aktív támogatásával, majd a következő 6-7 percben Burton feltekeri a weird-o-metert, és a gyanútlan néző csak ül tátott szájjal, hogy mi az atyaúristen történik. Az első 20-25 perc gyakorlatilag hibátlan, vizuálisan mind a stílus, mind az egyszerű, apró mozdulatokkal beszélő arcok teljesen megfogtak, a gyakran musicalbe átcsapó zene (Danny Elfman munkája) pedig tökéletesen aláfesti a történéseket.
    Sajnos itt a film túl is lendül a csúcsponton, a további 50 perc kénytelen a történetet bontogatni, ami sokkal kevésbé érdekes, és bár vizuálisan továbbra is remek, és vannak benne erős pillanatok, az első harmad intenzitását messze nem éri el, "csak" egy jópofa, szórakoztató animációs film.
    Pontozni is osztottan tudok így - az első harmad egy kövér 10-es, a további gyengécske 7. Az súlyozottan átlagolva 8/10.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák