Új hozzászólás Aktív témák

  • BusinessGuy

    őstag

    Top Gun Maverick spoilermentesen. :)

    Röviden és tömören az elmúlt 5-10 évben talán az első olyan mozifilm volt ami az egykori 90--es évek előtti kultuszfilmet tiszteli és nem gyalázza meg ahogyan azt napjaink rebootjai vagy folytatásai. Ráadásul nincsen beleerőltetve napjaink kötelező húzásai, vagyis nincs rettenetesen túltolt feminista vonal nincs erőltetett "túlszínezés", nincs feleslegesen történetbe erőszakolt LGBTQ vonal, és nincs napjaink filmjeire jellemző überelési kényszer amivel minden létező logikát és józan paraszti észt felrúgva próbálnak epikus jelenetsort a lehető leglátványosabban a képernyőre vinni a nézőket kvázi teljesen hülyének nézve. Hatalmas fanservice a rajongóknak, de meg tudta tartani a komolyságát, nincsen nagyon túltolva semmi talán a film utolsó 15 percét leszámítva ami leginkább a fanoknak szólt emiatt kár belekötni. Nyilván vadászpilóták megmosolygnak egyes eseményeket a filmben mégis azt hozza amit kell ez nem egy dokumentum film ugyanakkor nem is egy teljesen buta akciófilm amiben minden másodpercben hülyének van nézve a néző csak hogy valami hű de epic jelenet kerüljön a vászonra. Nagyon jó pláne így hogy a repülős jelenetek színe java valódi felvételekkel kooperál és nem CGI, a sztori és a karakterek is fejlődtek az elődhöz képest kicsit elmélyítve és nem érzed hogy túltolnának bármit.
    Tényleg talán a film utolsó negyed órája az ami azért érezteti veled hogy mégiscsak egy popcorn mozit nézel aminél inkább ne gondolkodj, de a fanservice miatt belefér.

    Bátran ajánlom mindenkinek a Top Gun fanokon kívül is akik szeretik a vadászrepülős témát. A fanok meg....Ők már az első 5 percben vigyorogni fognak. :C
    Hatalmas pacsi a készítőknek ezért a filmért, kicsit visszahozta a reményt a filmgyártással kapcsolatban. Bár minden filmalkotó így tisztelné azt a kort és azokat a filmeket amikor még egy popcorn akciófilmben sem nézték totálisan hülyének a nézőket és nem áldoztak be mindent a CGI látvány és epic-ség (no meg a polkorrektség) oltárán mint napjainkban. A Maverick egy méltó és jó folytatása az alapműnek ami gyakorlatilag kijelenthetjük de túl is szárnyalta azt szinte minden tekintetben. Lazán megérdemli a 8 pont fölötti átlagot.

Új hozzászólás Aktív témák