Új hozzászólás Aktív témák

  • Komplikato

    veterán

    Something in The Dirt
    Nagy várakozásokkal néztem meg, ismerve pár előző filmjét a készítőknek, de nem érte meg annyira lelkesednem érte. Szerintem ez eddig a legkisebb költségvetésű filmjük, viszont nem ez a baj vele. Lehet két szereplővel vagy egy helyiségben játszódó sztorival is jó filmet forgatni. Ez nem lett ilyen. Kedvenc sci-fi témám az ember elméje által fel nem fogható dolgokkal való ütköztetés, de ilyen szempontból jobban jár az ember némelyik Sztugackij könyvvel, vagy a túl művészieskedés miatt bukott 2021-es Doors-szal. A sztori röviden onnan indul, hogy két friss szomszéd, teljesen más közegből és iskolázottsággal, észreveszi milyen fura dolgok történnek egyikük lakásában. Kitalálják, hogy csinálnak belőle egy dokumentum filmet. És ez így még jó is lehetne. A film olyan mint valami több mint másfél órás, Tarantino által írt cigizős, sörözős beszélgetés lenne az emberi megismerés határairól. És azért valahová tart is a dolog kezdve ilyen "én is szerettem gyerek koromban az X-Aktákat" gagyiságtól a tényleg értelmes felvetések irányába. De utána jéghegyre fut és elsüllyed a koncepció miatt. A koncepció pedig az lenne, hogy ... (Spoiler!)
    A film nem a dokumentum elkészüléséről, hanem az el nem készüléséről szól. Adva van egy pont, ahol egy megsült HDD-re kenve elveszik egy csomó jelenet, felvétel a különös eseményekről. Amik elmondva se lesznek a sztoriban, tessék elképzelni! :W
    Ez még mindig lehetett volna jó, de nem így! Egyrészt kifut oda a dolog, hogy az anomália mesterséges és valahová kaput nyit, de semmi konkrét dolog honnan az ötlet. Meg van egy villanásnyi jelenet 3x bevágva, amit a trailerben is elsütöttek, ahol egy ajtóból hatalmas fény árad és szereplőink próbálnak áthúzni valamit egy kötéllel, miközben tiszta vér az arcuk. És amiről egyetlen büdös szó sem esik a filmben. Találnak egy random kinőtt gyümölcsöt, amiről későbbiekben egy szó sem esik. Sugárzás miatt megég a szomszéd bőre, de nem tudjuk meg hol és mitől.
    Mivel a film több VOD szolgáltatónál bérelhető 7 dollárért és megvehető 15-ért, remélem a következő filmjükre lesz több pénz, de szeretném kicsit többet fektetnének a forgatókönyvbe is.

    [ Szerkesztve ]

    "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

Új hozzászólás Aktív témák