Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    válasz Bad Pritt #36108 üzenetére

    SPOILERES, de gondolom a filmeket mindenki látta

    Én olvastam a könyveket (eddig azt hiszem háromszor, vagy négyszer) és láttam a filmeket (max. 6-7 alkalommal), ahogy te is, bár nekem már első alkalommal (másodikos voltam?) adott volt az összes könyv, kb. 3 hónap alatt le is gyűrtem őket. Akkor nagyon tetszettek, meg minden.

    Mikor utoljára újraolvastam őket (tavaly novemberben, hogy teszteljem az új Kindle-öm), igazából két nagyon fontos dolgot vettem észre:
    1. a könyvek nagy erőssége, hogy nagyon jól át tudja adni az érzelmeket. Ezt szerintem nem kell magyarázni, egy könyvnek miért nagyon fontos, hogy az olvasó együtt örül, vagy sír a szereplőkkel.
    2. a könyvekben nincsen jellemfejlődés. Illetve van, csak abból áll, hogy egy-egy szereplő a korábbi jellemének teljesen szembefordulva megváltozik, és a legtöbb esetben jó nagy f@sz lesz. És ez sem azzal magyarázható, hogy a szereplők 90%-a a sorozat folyása alatt gyerekből felnőtté válik, hanem mindig külső tényezővel hozható összefüggésbe (horcruxok, kapcsolat Voldival, stb.). Ez szerintem borzasztóan zavaró, viszont az 1. pontban leírtak miatt annyira nem jelentős, hiszen ennek ellenére is a szereplőkkel együtt örülünk-sírunk.

    A 4 rendezőhöz: Nekem a 3. rész a kedvencem, várom a spin-offot is, amit elvileg szintén Alfonso Cuarón fog rendezni. A második helyen a Chris Colombus által rendezett első két rész áll, a harmadikon pedig a Mike Newell-féle 4. rész. A többi helyen pedig a Yates-féle 5, 6, 7-1 és 7-2 áll. A legrosszabbul szerintem az 5. rész sikerült, ugyanis a leghosszabb (és legjobb?) részből sikerült összehozni a legrövidebb filmet.

    Egyébként ja, szépen összefoglaltad a HP-brandet. Lehet fogadni, hogy mikor fogják remakelni. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák