Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz callmeakos #42622 üzenetére

    Mellkason átfúródó vasrúd. hmm... (melyik film?)

    Persze tudom, a filmekben mindenki mindent túlél, sőt, ha ilyenkor valakit egyből kórházba visznek, akkor túlélheti, sőt, már hallhattunk olyan eseteket, hogy valaki bent hagyta a csövet vagy más egyebet (fontos, hogy nem szabad kihúzni, míg nincs ott orvos) és besétált a kórházba. De ezek az extrém esetek.
    Ha középre megy, akkor vagy a szívet éri (halál), vagy a gerincet éri (halál) vagy esetleg középen, a szív alá, de a gerinc mellett megy el, akkor a két felfele jövő artéria egyikét csapja el (halál).
    Egyéb esetben "csak" a tüdő sérül, valamint a vázszerkezet és az izmok. Legalább az egyik tüdő összeomlik, erőteljes belső vérzés (persze ha a cső bent marad, akkor addig nem annyira erős), gyors ellátás nélkül szinte biztos, hogy halál. A fájdalom viszont akkora egy ilyen esetben, hogy nem nagyon fog sokat futkosni az illető.

    Az egyik kedvencem, mikor akciófilmben eltalálják valaki combját, de az az ember még mindent csinál utána. Először kicsit sántít, de azért fut, ugrik, verekedik. Roppant reális - legalább annyira, mint az egymásnak futó autók felrobbanása.

    Sajnos sok ember a filmek hatására "hisz a házi vizilóban", azaz abban pl, hogy lövések, egyéb sérülések után még mi mindent lehet csinálni, vagy épp vaslemez hordó, gipszkarton fal mögé el lehet bújni lövöldözés esetén. Ezeket nagyon szeretem. De a kedvencem az a taposóakna, ami csak azután robban, ha felemeled a lábad, amíg rajta állsz, addig nem. Roppant mód reális, hogy az aknát telepítő ukászok úgy gondolják, adnak az ellenségnek még egy esélyt :DDD Igaz, ha nem gyalogsági akna, hanem harckocsiakna, akkor 4-7mp-es késleltetés van az aknában, nagy mázlival még túl is élhető, de érdemes elmenni legalább 10 méterre, mert a 7kg TNT nagyott pukkan...

    Na jó, tovább nem elemezgetem az ilyen abszurditásokat, csak 9 évet töltöttem a honvédségben és nehéz az ilyeneket tolerálnom

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák