Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Terminator Genisys

    Derék koreai cimboráinknak hála sikerült megtekinteni az élő szövet fém vázon ötödik felvonását egy 17"-es monitoron, mert előzetesen úgy gondoltam, még annyit sem ér meg, hogy kilőjem tv-re. Viszont az az igazság, hogy nem tudom utálni a filmet, nem úgy, mint a Jurassic World-öt, vagy ahogy cyberkind kolléga viseltet a Fantastic 4 iránt, egyszerűen azért, amiért egy értelmi fogyatékosnak sem rója föl az ember, hogy miért viselkedik úgy, ahogy.
    Nem tudom egyszerűen elképzelni, hogy mi lehetett a koncepció az egész mögött, mi alapján választottak színészeket, miként írták föl az egész sztorit egy folyamatábrára, hogy nem vették észre a cselekményben azokat a krátereket, amiket még az Ítélet napja atombombái is megirigyelnének maguknak. De oké, túltettem magam rajta, azért néha megállítottam persze, hogy levegőzzek egy kicsit, Aizen92 kollégának elmeséltem a film eleji John Connor-Kyle Reese beszélgetés lényegét (ki mit fog tenni a háború után című pár másodperces szösszenetre gondolok a nagy csata előtt), amitől szó szerint padlót fogtam, meg aztán persze voltak még mélypontok (teljes kórházas etap, minden, ami Jai Courtney), de őszintén szólva sokkal rosszabbra számítottam. Az akciók a helyükön voltak, sikerült nem is egy rohadt jó terminator bunyót beletenni (Arnold Sr. vs. Arnold Jr. vitte a prímet nálam), a zenéket persze a Transformersből kérték kölcsön, ahogy a hangok nagy részét is, de legalább nem volt idegesítően idegen a filmtől. Ami viszont megbocsáthatatlan, az a színészi munka, mindkét Clarke harmatgyenge, Arnold a korábbi részekből megmaradt manírjait szedte vissza, Jai meg... hát ő Jai. Reméltem, hogy jön a nagy csavar, hogy ő is terminator, azért nincs érzelem az arcán, de elmaradt a katarzis.
    Az az igazság, hogy ezért nem értem a Jurassic World és tavaly a Transformers sikerét, mert nem jobb filmek, mint ez, épp csak kicsivel ügyesebb, csillogóbb fércmunkák. Amiért viszont hálás vagyok, az a film első pár perce, a háború pár perce. Bár tele volt az is baromságokkal, legalább úgy nézett ki, ahogy azt valószínűleg Cameron is megálmodta három évtizeddel ezelőtt. 150 millió 3 perc élvezetért, szép munka! ;)

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák