Új hozzászólás Aktív témák

  • T. M.

    aktív tag

    A múzeumlátogató - Posetitel muzeya

    Konsztantyin Lopusanszkij apokalipszis trilógiájának második része. Művészfilm, úgy, ahogyan az elődje is, ez a film is tele van a 80-as évek szovjet sci-fi műfajára jellemző filozófiai kérdések feszegetésével.
    Története szerint az ember az utolsó élő része a földnek, de ő is kénytelen a saját maga által termelt mindent beborító szeméttelepen élni. A társadalom két részre szakadt, vannak a "normálisak" és a vallásos fanatizmusban élő debilek. Főhősünk megpróbál eljutni az apály idején minden évben csak hét napig megközelíthető városba és az ott található múzeumba....
    Igazából a problémám ugyanaz vele, mint az elődjével (A halott ember levelei), hogy egy globális katasztrófa képét látom minden képkockán, a szereplők legnagyobb dilemmája meg továbbra is az, hogy van e létjogosultsága, második dobása, megváltása az embernek.
    Ettől függetlenül tetszett, nagyon jó művészfilm a hithez, a saját meggyőződésünkhöz való jogról, meg kicsit olyan Andrej Rubljov-féle az elveszett hit újra felfedezéséről.

    Remélem nem untatok senkit. Majd jelentkezem a harmadik felvonásról is egy szösszenettel ;]

Új hozzászólás Aktív témák