Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    félisten

    Végre otthon! - Home

    A DreamWorks animációs filmjeit azért érzem egy kategóriával gyengébbnek a Disney-Pixar-féle meséknél, mert valahogy mindegyik ugyanarról szól: fogadd el magad és mások is elfogadnak. Ez volt a Shrekben, a Kung-fu Pandában, a Szörnyek az űrlények ellenben, de még a Z, a hangyában. Amelyik filmjük nem erről szól, annál pedig egyéb problémák húzzák le az összképet (mint a Csizmás, a kandúr esetében), így nagyon kíváncsi voltam, hogy a Végre otthon! mit tud felmutatni.
    Hát ugyanezt. Az egész téma megegyezik a korábban látottakkal, viszont amiben a Végre otthon! kicsit többet nyújt, az a körítés és az apróságok. A búvok kinézete, kedvük szerint változó színe remek ötlet, ahogy Oh beszél szintén működik, számomra nem volt idegesítő (mint például Jar Jar beszédhibája a Baljós árnyakban...), de ami tényleg telitalálat, az a két főszereplő szinkronja: Jim Parsons 10/10-es választás volt, és ami tényleg a meglepetésbombát szolgáltatta, az Rihanna: nem jó színésznő, viszont remek énekes, és így jól tud játszani a hangjával, remek választás volt nem csak emiatt, de azért is, mert írt a filmhez két kiváló dalt, bár emellett is fantasztikus ost-t raktak össze hozzá.
    Ami még szerintem kiemeli az átlagból, az a nagyon élénk, gyönyörű színvilág: nem is emlékszem olyan animációs filmre az elmúlt időszakból, ami ilyen színkavalkádot vonultatna fel, egyszerűen jó volt nézni.
    Összességében remek szórakozás a Végre otthon!, jó látni, hogy a DreamWorks is képes megújulni, habár voltak melléfogásai az elmúlt években (Turbó például), de végre elhagyták a megszokott címeiket, mint a Shrek vagy a Madagaszkár, és az új ötleteik kezdenek kifizetődni.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák