Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Az ember nézi a blockbustereket, a villódzó effekteket, hangorkánt, bugyután megírt szövegeket és még talán úgy is érzi, hogy néha kell ilyen is.Lágy fos tengere.
    Aztán jön egy messziről is csak átlagosnak kinéző film, ami olyan meglepetést okoz, amit egy képregény adaptáció soha nem fog tudni.
    Mert a film él, minden egyes szereplő minden egyes mondata magában hordozza tulajdonosának élettörténetét, nem kell másfél órás filmet kreálni nekik, hogy megismerhessük őket.
    Egy pincérnő néhány mondatában több valóság van, mint Tony Stark összes megnyilvánulásában.

    Miről is szól a film. Két fivér bankokat kezd kirabolni, egyikük 10 évet ült és meglehetősen agresszív, nem kell jóstehetség, hogy tudjuk, személye magában hordozza a későbbi tragikus végkifejletet.

    A hatóság oldaláról képbe kerülnek a rangerek, a nyugdíjazás előtt álló és elképesztően nagyon alakító Jeff Bridges, valamint indián partnere, akik között olyan mennyiségű és szintű rasszista közhely hangzik el a film során, hogy ha hazai készítésű lenne, akkor a TASZ már betiltatta volna az alkotást.

    Bár feledném a legutóbbi Star Treket a bolygón bújócskázó cserkészekkel, de amit itt Chris Pine is alakít, az előtt emelem kalapom.A testvérét alakító Ben Foster szintén telitalálat.

    Ritka az ilyen film, amelynek újranézhetőségi faktorát nem maga a cselekmény, hanem az elhangzó dialógusok növelik.

    Nem tömegfilm, szerintem a rajongói tábora sem lesz nagy, de aki kedveli a fajsúlyos mondatokba burkolt realitást a bugyuta megoldásokkal operáló blockbusterek helyett, az adjon neki egy esélyt, szerintem nem fogja megbánni.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák