Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    sziasztok,

    megint jó sok idő telt el, hogy ide is pötyögjek valamit, sajnos nem tudok lépést tartani a topiccal :)

    volt egy (illetve több) filmklub is azóta, rendhagyó módon rendező ismétlés volt, mert a spanyol vendég nem tudott jönni, így napoltuk a filmet. Jean-Luc Godard-tól már volt egy Kifulladásig, most újra Belmondo filmet néztünk.

    Pierrot le Fou (1965), Bolond Pierrot
    hun dub

    nehéz összehasonlítani a mai kortárs filmekkel. 5 év telt el a Kifulladásig debütálása óta, azóta színesre váltott a rendező, ez kétségkívül nagy szám volt akkoriban, de ettől nem lett jobb a film szerintem (lévén, hogy az előző is nagyon tetszett). a történetvezetés, a vágások és a cselekmény bájos itt is, ugyanakkor kissé csapongónak is lehet nevezni, nehezebb követni a mai filmekhez szokott mozizónak. élesek a váltások, egyszerű a cselekmény, mégsem egyértelmű. a karakterek elképesztően jól adják vissza az akkori ideált, akár férfit, akár nőt érintően, nem reális, mégis vágyott. ezt is szívesen néztem, nézném esetleg újra, szerethető.

    Arrival
    mom park, original

    ez egy friss élmény, most értem haza nem rég. ilyenkor néha érdemes aludnom párat, néha nem számít. itt most nagyon lelkes vagyok ugyanis, nekem elképesztően tetszett a film. ritka eset, hogy nem tudtam semmit róla, egyedül a plakátot láttam a héten a két főszereplővel. nem számítottam semmire ebből adódóan, de kellemesen csalódtam. kicsit más szemszögből közelíti meg ezt az első találkozás témakört, mint ahogy általában látjuk. attól tekintsünk el, hogy ez is amerikai, persze az, mint a nézett filmek jó része, nem kisebbít semmit szerintem. a film maga kifejezetten lassúnak mondható, az alapsztori és a kibontása rendben volt, voltak benne erősen gondolatébresztő kérdések. mint minden idővel foglalkozó filmnél, itt is találnék/tam paradoxont, illetve kérdést, de ez is inkább elmélkedésre adott okot, mintsem hibaként tartanám számon. Amy Adams szerintem jó színésznő, a maga módján kifejezetten szép is, Rennert is bírom. ki ne felejtsem, a képi világ szerintem elképesztően jó volt, zenék terén nem volt semmi, amit nem oda illőnek éreztem, a hangok pedig kifejezetten a helyükön voltak. komplett, és jól összerakott mozi volt ez végre.

    [ Szerkesztve ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák