Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    Sziasztok!
    Kissé furcsa projekttel fordulok hozzátok.

    Egyetemen kémiára csináltunk beadandó házifeladatot. Minél több hulladékból, leeső dolgokból kellett csinálni kézzel fogható periódusos rendszert csapatént.
    Szeretek barkácsolni,de egy osztálytársam elvállalta az alapokat.
    Ő faipari múlttal rendelkezik állítólag, így megalkotta az alapokat. Rengeteg sebből vérzett a projekt sajnos. Nem pontos fúrások, össze akadó, nem elforgatható kockák stb.
    Ezek egy tengelyen forgatható kockák, amiken rajt vannak az elemek, mindegyik oldalon eltérő információt tartalmaznak, ezeken egy mágneses szalag az ötletem amiről le lehet venni az elemeket és egyfajta kirakósként vissza pakolni.
    Sajnos a minősége csapnivaló.
    Elkezdtem helyrehozni, csináltam egy új fakeretet, megnöveltem a távolságokat, hogy elforduljanak egymástól a kockák,de nem tudom megoldani hogy előre nézzen mindegyik egyszerre. Arra gondoltam azokat a réz pálcákat lecserélem menetes szárakra és anyákat teszek a kockák közé( most alumínium alátétek vannak) hogy valahogy szoruljanak meg. NIncs valami ötletetek hogy tudnám megoldani, hogy a kockák előre nézzenek és forgathatóak is legyenek egyszerre. ( végtelenített anya létezik?) szóval hogy egy helyben forogjanjak egy menetes száron közben ne tekeredjenek se le se fel.és ne terhelődjön rá a súlyuk az alatta lévő kockákra. Nem tudom, remélem érthetően tudtam megfogalmazni a dolgot. Ha az mellett arra is lenne ötletetek, hogy lehetne megoldani, hogy egy irányban nézzenek azért külön hálás lennék.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák