Új hozzászólás Aktív témák

  • Laraxior

    titán

    válasz #11493888 #6727 üzenetére

    Lősz egy értéket a biosban. 5GHz-hez pl.
    Legyen mondjuk 1.35V
    Loadline Calibration legyen mittudomén mondjuk 6-os, a 8ból. Kb.
    A lényeg neked, hogy a már a Windows alatt nem fogja megkapni ezt a feszt, ez lesz az idle feszed, amit pötyögés, filmnézés közben mutat a HWInfo. Kb 1.31V
    Meg lesz egy feszed akkor amikor rászabadítod az okosságot, nem feltétlenül kell Prime, elég egy CB23 is. Teljes terhelésnél, ugye azért te is meggörnyedsz, ha ráddobnak egy 50kg-os liszteszsákot. Az alaplap is így viselkedik, ez lesz a vdroop. 1.23V
    (Az utolsó HWInfos képed vettem alapul)
    ...és amikor kérdezik, hogy mennyin tudja az 5GHz-et, akkor a te értéked az 1.23V lesz, mert kutyát nem érdekli, hogy pihenés közben mennyit kap a CPU.

    Aztán, hogyha nem tetszik ez a nagy vdroop, akkor lehet a loadline calibrationt még feszesebbre venni, de jobb a lazább, nem lesz semmi baja sem 1.4V-tól sem, mivel az a "magas" fesz terhelés nélkül van.
    Az enyém 5.1GHz-en Windows alatt 1.4-et kap, terhelésnél meg lemegy 1.33V köré.
    :R

    "Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

Új hozzászólás Aktív témák