Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    Topikgazda

    válasz s.bala31 #9358 üzenetére

    Először nekem is jobb volt a Giga BIOS, de megszoktam már az Asust.
    Örülök, hogy stabilizáltad, ez jó. Remélem menni fog minden gond nélkül. ;)

    Más:

    Ma egy privát levelezésnek köszönhetően, egy érdekes dologra bukkantam. A tápegység gyengesége is felboríthat sok mindent. Egy nem épp neves tápom van, Coguar 1000W a 12V-on. Bronz minősítés, nem gold, de papír szerint nekem megfelelő.
    Fogalmam sincs, milyen egy gold táp, de érdekes ez ami nekem van.
    Ha a CPU teszt mellé vele párhuzamosan rákapcsolok egy igen húzós fogyasztást, megingatja a CPU stabilitást. Ezt sosem próbáltam, de max grafika mellett majdnem lehetséges ilyen szituáció.
    P95 és Furmark-kal (+360W) meg tudom ingatni a stabilnak vélt beállításom. Kicsit emelnem kellett így, és ez jelenleg határeset. Nem tudom, valaki tesztelt e már így ekkora terhelésen tápegységet, de Furmark nélkül, vagyis minusz 360W-tal stabil a konfig. Ezzel lehet érdemes számolni, megmondom őszintén, először próbáltam így.
    Nekem 320W a VGA, TDP limitet kitoltam, 4x AA bekapcs, így lett 360W. Aida nem terhelte ennyire, így lett a Furmark.
    Ez csak egy érdekesség, de ha mellé jön egy ilyen nagy fogyasztás, megingathatja a rendszert. OK, CPU egy játék alatt nem fog 180-200W-ot felvenni sosem, de a VGA, mint ez a 3080 felvehet 360W-ot, és ha a táp nem túl combos, lehet másnak is ilyen.

    Emeltem a VCore-on, -0.70mV helyett -0.60 lett a megoldás sajnos. Nem épp boldogító, de ezért nem hiszem hogy 100 e Ft-ot adok még ki tápra. -0.70mV-on, ahol eddig stabil volt, WHEA-t kaptam sajnos. Ekkora fogyasztással meg számolni kell a jövőben

    [5 perc P95 (180W)+Furmark(360W)] .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák