Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz tvamos #11446 üzenetére

    Nem akarlak lebeszélni, de nagy telék terén nem olyan jó a helyzet mint 50-200mm között, ahol kevés pénzért kiváló objektíveket lehet vásárolni. Átlagos vagy gyenge a képminőség a 100 eFt alatti nagytelés kategóriában.
    Értsd: átlagos (vagy alatti) kontraszt, brillancia + sok CA. Hiába megfelelő a feloldóképesség az élességérzet nem lesz az igazi. Ráadásul óriási probléma a gép bemozdulásából származó életlenség. Egy jó állvány többe kerül mint az objektív.
    Ha jól értem neked 2x a szorzód. Talán 300mm is elég lehetne.
    A 400-asok közül nézd meg a Sigma APO-kat is. Drágább de egy kategóriával felette áll azoknak amiket írtál. Tokinából is inkább AT-X-et keresnék, mert az RMC régebbi és gyengébb is
    //
    A kalimar 500/8 az tulajdonképpen a Samyang egyik "átnevezett" verziója. Ebből volt már gépemen több darab is. A régebbiek elég gagyik, a Vivitar és Samyang (főleg a samyang) jobb, Újonan boltban is kapható. Én azt venném a felsoroltak közül. A közelpontja elég nagy (10m), de lehet közgyűrűzni.
    A Vivitarból készül fehér tubusos új bevonattal.... nem próbáltam, de a bevonat sem csodaszer.
    Illetve van egy ritka 5 lencsés verziója is a samyangnak IF ED jelzéssel, ami talán túl jóra sikerült és csak rövid ideig gyártották. Ennek is fehér a tubusa. Ha találnál ilyet, én is vennék belőle.
    Újabban kihozták az Samyang 500/6.3-at, de erről még csak teszteket láttam. Mintha picit jobb lenne az f8-asnál, de ez is csak 4 lencsés.
    Csodák nincsenek 30.000 Ft környékén. Állvány vagy valami fix támaszték nélkül meg szinte felesleges beruházás, kivéve azoknak akiknek szenzor stabi van a gépében

Új hozzászólás Aktív témák