Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    Amennyiben az értékesítő belföldi adóalany jelzett körnek történő értékesítéseinek ellenértéke meghaladja a célország (az átvevő tagállama) által erre az esetre meghatározott értékhatárt, az értékesítőnek kötelező a vevő tagországában (a célországban) adóalanyként bejelentkeznie.

    Amennyiben az Európai Közösség más tagállamában illetőséggel bíró általános forgalmi adóalany teljesít az előbbiekben meghatározott belföldi közösségi adószámmal nem rendelkező személynek, szervezetnek értékesítést, akkor az ezen értékesítései után akkor köteles belföldön adókötelezettséget teljesíteni, ha ezen értékesítései adó nélkül számított összesített ellenértéke a tárgyévben vagy az azt megelőző évben meghaladta a 35 000 eurót. Az átszámítást a csatlakozás napján érvényes MNB árfolyamon kell elvégezni. (A csatlakozás időpontjában érvényes árfolyamon számítva 35 000 euro 8 826 650 forintnak felel meg.

    TLDR: amely EU-s cég magyar területre jellemzően magánszemélyeknek évi 8,8M Ft. fölött exportál, köteles a magyar adórendszerbe bejelentkezni és a magyar áfát befizetni.Ebből adódóan te magad vevőként a 27%-os áfát fogod fizetni, mert az lesz a számlán (természetesen csak akkor, ha az adott cég ismeri a magyar jogszabályt és alkalmazza is).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák