Új hozzászólás Aktív témák

  • grigo

    őstag

    válasz jjeahh #7441 üzenetére

    Kezdem az elejéről.
    Canon 600D-n vagyok jelenleg. Tudom tudom, pfúj. Jövőre jön remélhetőleg a váltás ideje. Vagy oly e-m10mkII vagy gx8 ami most nagyon a fejemben van. Viszont ha gx8, akkor egyelőre csak a váz fog beleférni. Úgyhogy most előremenekülnék egy nagyon jó manuál 50mm-essel, amivel addig még 600D-n is tudok élvezkedni, és utána elvagyok vele mft-n amíg nem jön második spórolós körben egy jó alap objektív. Nem tudom ez mennyire baromság így elsőre, de jobbat most nem tudok. Ami jelenleg rendelkezésre ál az egy Helios 44M-4, egy opálos 44-2, egy rozsdás lamellás papírnehezék revuenon 1.8mc, egy 135mm 3.5 sonnar, egy mir. Szerintem egyik sem tudna kiváltani egy kitobit amíg a pénzügyi nullázódásból magamhoz térek :) De ha lenne egy planar, takumar, vagy az általad javasolt revuenon akkor szerintem azzal már ki lehetne húzni az ínséges időket.
    Igen, ott az általad javasolt sigma, de ha azt most megveszem akkor ugye azt még ki tudja meddig nem tudom használni. Hacsak....nem adapterezem át eosra.
    Takumar és planar között döntenem nehéz, a racionalitás és a tesztek egyértelműen takumart mondanak de ha flickr-en beírom hogy planar és utána hogy takumar. A takumarok képéből valami hiányzik ami a planaroknál megvan. Az a színvilág valahogy nekem annyira bejön. Persze ezer dologból adódhat a különbség és nem feltétlenül a nyers fotó között van annyi különbség.

    Na hát ezek a nyűgjeim. Karácsonyra lepetném meg magam amúgy a választott üveggel :)

    https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

Új hozzászólás Aktív témák