Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz smallmer #49907 üzenetére

    A GMMK esetében még számolnod kell egy jó minőségű kupakkészlettel is, hogy elérd azt a minőségi szintet, mint a másik két billentyűzetnél. Ha a világítás témát elengeded, akkor is 60-70 dollár el fog menni egy jó minőségű PBT dyesub kupakkészletre. Ha nem engeded el, akkor hirtelenjében nem tudok linkelni neked doubleshot PBT kupakkészletet ISO-ban.

    A youtube videók alapján az jött le, hogy csak forrasztással van lehetőség cserélni a kapcsolókat.
    Kapcsolócsere gyakorlati oldala: ahhoz, hogy tudd, mire érdemes cserélni vagy érdemes-e egyáltalán a kapcsolócseréve bajlódni, először gyakorlati tapasztalat kell, hogy tudd, mit is szeretnél valójában, mert most még csak nagyon halvány elképzelésed van prekoncepciók mentén. És ha eljön az a pillanat, amikor már gyakorlati tapasztalat alapján tudod, hogy mi kellene neked, akkor eléggé gyakran előfordulhat, hogy más layout lesz a kiválasztott.

    Kapcsolócsere anyagi oldala: 30-50 dollárcentet számolj egy kapcsolóra, ami egészen 1 dollárig is felmehet a hype-olt modelleknél. Ha forrasztott volt a régi kapcsoló, akkor esélytelen eladni, ha hotswap, akkor rettenetesen nyomott áron talán sikerülhet, de sok reményt nem fűznék hozzá, szóval az új készlet árával számolj, amit a régi nem fog csökkenteni.

    Világítás: ha Varmilót veszed vagy más világos kupakos billentyűzetet, akkor teljesen felesleges (kivéve, ha billentyűzetfiókos asztalod van, bár én ekkor az asztaltól szabadulnék meg). Ha sötét a kupak, akkor tényleg kell fényforrás, hogy rendesen lásd. Ha azért szeretnél világítós billentyűzetet, hogy kíméld a szemed a sötétben, akkor előre szólnék, hogy önámítás: mindegyik RGB-s csillámpóni világítása vibrálni fog alacsony frekvencián, így a világítással nemhogy nem kíméled, hanem egyenesen fárasztod a szemed. Egy asztali kislámpa sokkal jobb megoldás.

    Nova91: Aki használ Varmilo billentyűzetet az tudna segíteni, hogy sötétben mennyire látszódik, hogy melyik gomb melyik (mondjuk a fehér gombosak)?
    Nem Varmilo és csontfehér, de tökéletesen. És szintén nem Varmilo, de bézs és világosszürke, és az is.

    Domonkos: Az ansi szeleteles par ora/nap alatt szokhato; kozel sem akkora akadaly, mint ahogy azt a legtobben gondoljak.
    Ellenvélemény: szerintem pár hónap alatt sem szokható meg az AltGr+I. Ezzel ellentétben az ortolineáris layout megszokása tényleg pár óra volt csak. Amit aztán szintén ISO-sítva használok, azaz a Shift és Z között ott van még a \ billentyű :)

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák